A Hám János Iskolaközpontban sokféle hagyomány él, amelyek követése érdekes, szórakoztató és tartalmas programokat biztosít a diákoknak. Ezek egyike, a rádiózás a mindennapi életünkhöz kapcsolódik: a szünetek hangulatát szeretné színesebbé, örömtelibbé tenni.

A rádiózás könnyű dolognak tűnhet azok számára, akik csak hallgatják és kívülről élvezik azt, de a programért felelős diák számára ez munkát és figyelmet igénylő elfoglaltság. A rádiófelelős egyik nehéz feladata rendet teremteni az „alkalmazottai” között, aztán olyan műsort alkotni, sugározni, amely tanárnak, diáknak egyaránt megfelel. Gyakran áldozatos munkának minősül a rádiósok számára szünetüket feláldozni, és életkedvvel telve jobbnál jobb dalokat lejátszani a diákság és a tanárok szórakoztatására.

 

Mindennap a műsort napi gondolattal kezdjük 7.50-kor. Következő szünetben a születésnapjukat és névnapjukat ünneplőket köszöntjük fel. Ezek után a program színesebbé válik. Több zenei stílust és kort bemutatunk: funky, rock, blues, techno; ezen kívül egyházi ifjúsági zenét is lejátszunk. Néha a komolyzene kedvelőit is megörvendeztetjük, sőt megpróbálunk a tanárok kedvében járni, amikor retro zenét játszunk. A programban szerepel viccek beolvasása is. A műsoridő minden nap 14.10 – kor ér véget.

A diákság és persze a tanári kar részéről pozitív visszajelzéseket kapunk, ami számunkra nagy örömet jelent. Remélem, lelkesedésünk továbbra is megmarad, sokáig kitart még. Legfőbb feladatunkat, a diákság igényes szórakoztatását fogjuk továbbra is szem előtt tartani.