A Hám János Iskolaközpont Diáktanácsa az itt tanuló diákok érdekvédelmi, kulturális, művelődési, szabadidős és tanulmányi szervezete – ez a DT hivatalos meghatározása. Valójában a Diáktanács az iskola azon diákjainak egységes közössége, akik felszólalnak jogaik mellett, illetve érdekes és figyelemfelkeltő programokat szerveznek tanulótársaiknak.

 

Diáktanácsunk legfőbb céljai közé tartozik a mindennapi iskolai élet szervezése, tartalmas iskolai élet kialakítása, jó tanár-diák viszony fenntartása, közös programok szervezése a megye más ifjúsági szervezeteivel, szabadidős rendezvények szervezése. A DT 1993 novembere óta tevékenykedik, iskolánk akkori XI. osztályos diákjai alapították.

 

Azóta is a kezdetben lefektetett alapelvek szerint működik: minden osztály szavazás alapján kiválasztott két taggal képviselteti magát, és az így összegyűlt résztvevők munkáját a feladattal megbízott tanár felügyeli.

A Diáktanács általában hetente tart megbeszéléseket, de fontosabb események, rendezvények szervezése idején akár ennél többször is. Az iskolai rendezvények közül elsősorban a már hagyományossá vált Gólyabál szervezése a DT feladata, valamint szervezetünk minden évben állandó segítséget nyújt a Hám János Napok rendezvénysorozatán.