A 2023-2024-es tanévben két bölcsődei és egy óvodai csoporttal megnyílt a Hám János Bölcsőde és Óvoda. 

A bölcsődei csoportokba jelenleg 30 gyermek jár, ebből 15 gyermek a két- és hároméves kor közötti, 15 gyermek az egy- és kétéves kor közötti korosztályt magába foglaló bölcsődei csoportba jár, míg a vegyes életkorú óvodai csoportot 15 gyermek alkotja. 

Terveink szerint az intézmény jövő tanévtől egy újabb bölcsődei és óvodai csoporttal bővül.

Célunk a gyerekek keresztény értékrend szerinti nevelése, biztonságos, fejlődésükhöz megfelelő környezet kialakítása.  

Fontos a családokkal való szeretetteljes együttműködés, mert hisszük, hogy közösen szépre, jóra, igazra nevelhetjük a gyermekeket játékkal, gondoskodással, értelmük nyitogatásával. Szeretetet sugárzó, gyermekközpontú bölcsődei és óvodai nevelést valósítunk meg, ahol a gyermeki személyiséget tisztelet, elfogadás, szeretet és megbecsülés veszi körül.

Fontosabb rendezvényeink sorában Szent Miklós napját várják a gyerekek talán a legnagyobb izgalommal, hiszen ekkor ajándékokkal lepi meg őket a Mikulás, ugyanakkor óvodásaink és szüleik karácsonyi csomagokkal kedveskednek a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak.

Az adventi időszak jegyében a Hám János Bölcsőde és Óvoda csoportjai megszervezik közös karácsonyváró foglalkozásukat, ahol mézeskalács sütése mellett alkalom nyílik egy kellemes, bensőséges hangulatú délután eltöltésére. 

Az önzetlen segítségnyújtás szellemében csoportjaink apraja-nagyja részt vesz a Hám János Líceum karácsonyi jótékonysági vásárán is, ahol a szülők által felajánlott finomságok kerülnek értékesítésre.