Uncategorized

Az adventi időszakban mindannyian lelkileg is készülünk Krisztus Urunk születésére. Minden kezdet különleges kegyelmet hoz, hiszen Isten áldását hordozza. Ebben az időszakban rendkívüli módon megtapasztaljuk annak a közelségét, aki a világot teremtette. A velünk lakó Isten szeretetét.

Ennek jegyében szervezték meg a Hám János Bölcsőde és Óvoda csoportjai az első közös ünnepváró foglalkozásukat hétfőn, november 27-én 17 órakor, ahol szülőkkel együtt, közös mézeskalácssütés mellett alkalom nyílt egy kellemes, bensőséges hangulatú délután eltöltésére.

Az óvónők, Leiti Mónika bölcsőde- és óvodavezető, valamint Ft. Mayer Nándor spirituális az ünneplőbe öltöztetett csoportok termeiben köszöntötték az érkező szülőket és gyerekeket.

Renáta és Heni óvónő az óvodásoknak elmesélték A négy gyertya történetét, mellyel rávilágítottak arra, hogy az adventi koszorún mit jelképez a négy gyertya lángja, és mennyire fontos, hogy a remény örökké ott éljen a lelkünkben, mely segít megőrizni a szeretet, a hit és a béke lángját.

A bölcsődés csoportokban Brigitta, Denisza és Barbara óvónők közös énekléssel varázsolták elő az ünnepvárás melengető érzését. Az óvodapedagógusok az egymással töltött minőségi idő fontosságára és a közös, meghitt ünnepvárás örömére hívták fel a jelenlevő szülők figyelmét.

Ezt követően kezdetét vette a közös mézeskalács készítés, mely során kicsik és nagyok együtt nyújtották, szaggatták és díszítették az illatozó mézeskalácsokat. Aki a termekbe belépett, mosolygós arcú szülőkkel és szorgos kezű kisgyermekekkel találkozhatott. A sütkérezés jó alkalom volt a bensőséges beszélgetésekre, a közösség összekovácsolódására, és érezni lehetett azt, hogy mi egy családhoz tartozunk. Az elkészült mézeskalácsokat és az adventi koszorút Mayer Nándor spirituális áldotta meg egy közös ima keretében.

A Hám János Bölcsőde és Óvoda lelkes munkaközösségének célja a gyerekek keresztény értékrend szerinti nevelése. Kiemelten fontos a családokkal való szeretetteljes együttműködés, mert a gyermekeket csak így lehet szépre, jóra, igazra nevelni!

Áldott, békés adventi időt kívánnak mindenkinek a Hám János Bölcsőde és Óvoda pedagógusai, munkaközössége!