Rendezvények

Október 18.-án, a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási programjának köszönhetően vendégül láthattuk testvériskolánk, a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium több diákját és tanárát. A látogatás célja az volt, hogy közösen emlékezzünk meg az 1956-os forradalom hőseiről, ezért az iskola dísztermében egy olyan ünnepi műsort mutattunk be, amelybe bekapcsolódtak vendégeink is.

Ádámkó István Csaba, igazgató úr köszöntőjét követően beszédet mondott Tormássiné Kapitány Ágotha, a Szent Imre Gimnázium igazgatónője, emlékeztetve a hallgatóságot az 56-osok áldozatvállalására, majd szavalatok következtek. Többek között Márai Sándor: Mennyből az angyal című verse hangzott el Tamaskovics Nóra és Simon Noémi nyíregyházi diákok és Szemák Viola, iskolánk 10.B osztályos tanulójának közös előadásában. Balázs Dániel, iskolánk 12. A osztályos tanulója Cseh Tamás: Corvin-köziek című dalát énekelte gitárkísérettel, majd Barkoczi Éva történelem szakos tanárnő beszélt az 1956-os forradalom hazai vonatkozásairól. Az ünnepséget egy népdalcsokor zárta, szatmári dalokból, melyet iskolánk kórusa adott elő Hadházi Éva tanárnő irányításával.

Az ebédet követően vendégeink városnéző sétán vehettek részt Muhi Sándor nyugalmazott tanárúr jóvoltából, amelyen megismerkedhettek a Püspöki Palota, a Székesegyház és a Kálvária templom értékeivel.

A látogatás remek hangulatban zajlott. Vendégeink elégedetten indultak haza, annak reményében, hogy a jövőben több közös programot valósítunk meg.

Barkoczi Éva