Versenyek

A 2022 – 2023 – as tanévben hatodik alkalommal hirdették meg a versíró pályázatot az ifjú tollforgatók számára a magyar költészet napja alkalmából, Lázári Község Polgármesteri Hivatala, a Hármashatár Egyesület, valamint a LiterArt Egyesület támogatásának köszönhetően.
Ez a verseny évről évre népszerűbb a diákok körében — ebben a tanévben 64 harmadikos és 77 negyedikes gyermek ragadott tollat, hogy próbára tegye rímfaragó tehetségét; az V-VIII. osztályosok kategóriájában 44 diák küldte be verseit a pályázatra, míg a IX-XII. osztályos korcsoportban 39-en mérték össze tehetségüket. Határon innen és túl is egyre több településsel bővült idén a versíró vidékek térképe, idén a romániai megyék (Bukarest, Temes, Máramaros, Hargita, Kovászna, Maros, Bihar, Arad, Kolozs, Szilágy, Szatmár) mellett Magyarországról is érkeztek versek.
Iskolánk negyedikes diákjai jelentkeztek a versenyre, érdekes verseket írtak az évszakokról, kedvenc háziállatokról, történelmi eseményekről, jeles napokról, szabadidős tevékenységekről. A témaválasztásban az eredeti, egyedi ötleteket különösképpen értékelte a zsűri. Legtöbb vers játékos, könnyed, humoros hangon szólalt meg, melyekben öröm, bánat és természetesen a gyermeki vágyak jutottak kifejezésre.
A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum negyedikesei közül a legjobb rímfaragók:
I. helyezett: Lakatos Máté (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítő Urbán Klára).
Napsugár különdíjban részesültek: Ripszki Áron Máté és Smutku Nikolett Lili (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítőjük Urbán Klára).
Gratulálunk mindenkinek! Olvassatok és írjatok sokat!
Urban Klára, tanítónő