Február 16 – án csütörtökön délután a Bălcescu-Petőfi Általános Iskolában 23. alkalommal rendezték meg a Kányádi Sándor versmondó versenyt. A versenyre a szatmárnémeti, az avasújvárosi, lázári, szatmárhegyi, kökényesdi, óvári, sárközújlaki iskolák nem kevesebb, mint 38 kisdiákja nevezett be, 14 előkészítős–elsős, 16 második és harmadik osztályos, valamint 8 negyedik osztályos – szavalt ügyesen és határtalan lelkesedéssel egy–egy tetszés szerint választott Kányádi Sándor verset.
Iskolánkat képviselték: az első osztályos Botos Hanna Bernadett, felkészítő tanító Hiri Brigitta, Lakatos Hanna másodikos tanulónk, felkészítő tanító Renn Renáta és Márton Eszter harmadik osztályos diákunk, felkészítő tanító Krányák Jusztina.
Az előkészítő/első osztály kategóriában 14 versenyző közül Botos Hanna Bernadett I.díjban részesült, Márton Eszter a második/harmadik osztályos kategóriában 16 versenyző közül III.díjat nyert, valamint dícséretben részesült Lakatos Hanna másodikos diákunk.
A kisdiákok előadásában szebbnél szebb Kányádi Sándor versek hangzottak el, az Útravaló énektől a Kilenc pipén, a Réce meg a békán, a Csukástón és a Nyergestetőn át a Nyári záporig, és a Róka-étlapig.
A május 12-14-én, Varsolcon tartandó országos dontőbe az eslő osztályos Botos Hanna Bernadett és a harmadik osztályos Márton Eszter fogja képviselni az iskolánkat. Ezúton is gratulálunk minden részvevő kisdiákunknak s az őket felkészítő pedagógusaiknak.

  Tanuló neve Kategória Oszt. Felkészítő Díj
1. Botos Hanna Bernadett Előkészítő és I.oszt. I.oszt. Hiri Brigitta I.díj
2. Lakatos Hanna II. és III. osztály II.oszt. Renn Renáta Dicséret
3. Márton Eszter II. és III. osztály III.oszt Krányák Jusztina III.díj

Hiri Brigitta, tanítónő