Versenyek

„A tudás kívánása eredeti vágy a lélekben, …csak fel kell serkenteni.”
BOLYAI FARKAS matematikus

A Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei döntőjére 2023. február 10-én került sor a “Hám János” Római Katolikus Teológiai Líceumban, Szatmárnémetiben. Erre a versenyre 3 – 4. osztályos diákok jelentkezkezhettek.
A verseny első perceiben Leiti Mónika tanfelügyelő köszöntötte a tanulókat.
A verseny fő célja az átlag feletti teljesítményre való adottságok felismerése és az adottságok képességekké fejlődésének ösztönzése, a logikus gondolkodás mérése és serkentése, a kitartás, a küzdeni tudás, az akaraterő fejlesztése, valamint a matematika népszerűsítése.
A verseny 5 fordulóban zajlik.
Az első 3 levelező forduló otthoni, önálló feladatmegoldáson alapszik. Minden feladatsor öt feladatot tartalmaz. A feladatsorok megoldására négy hét áll a tanulók rendelkezésére.
A megyei döntőre csak azok a tanulók kapnak meghívást, akik minden levelező fordulóban részt vettek, és a legtöbb pontszámokat gyűjtötték. Iskolánkból öt tanuló vett részt a megyei döntőben egy harmadik és négy negyedik osztályos tanuló. Minden versenyző sikeresen elvégezte a feladatsorokat. Legtöbb pontszámot a negyedikesek közül: Smutku Nikolett Lili gyűjtött, ő lett a verseny első helyezettje, míg osztálytársa: Kovács Kamilla dicséretben részesült (tanítójuk: Urban Klára).
Smutku Nikolett Lili egyike azoknak a tanulóknak, aki megyénket fogja képviselni az országos döntőben 2023. május 12-14. között a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban.
Gratulálunk az eredményekhez és további sok sikert kívánunk!
Urban Klára, tanítónő