Leki élet

Néhány év kihagyás után, 2022. december 10-én újra sor került a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Egyházzenei Énekversenyére, melynek mottója: „Az Úristent magasztalom!”

A megmérettetés során minden versenyzőnek vagy csapatnak elő kellett adnia egyet a kötelező liturgikus énekekből, de készültek ugyanakkor egy szabadon választott, vallásos témájú énekből is – ez lehetett liturgikus, ifjúsági, Taizé-i vagy bármilyen más vallásos dal, aminek a szövege megegyezik a katolikus egyház tanításával.

A kinti, morcos idő ellenére a verseny családias és remek hangulatban telt, a szünetben, versenyzők, felkészítő tanárok és a zsűri is közös örömzenével oldották az izgalmakat az   eredmény érkezéséig.

Nagyon büszkék vagyunk iskolánk diákjaira, hiszen a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum kis- és nagy énekesei kiválóan szerepeltek:

  • II. díjban részesült az V-VI. osztályosok kategóriában: Dobos Panna Zenkő, Burcuș Alexandra Helga, Schefler Imola Lea, Volfer Ingrid V. osztályos csapata
  • I. díjban részesült a IX-XII. osztályos csapat kategóriában: Antku Denis Eduard IX.A, Király Edwárd-Ráimond IX.A, Nagy Dávid-Roland IX.A, Szász Lóránt-Ábel IX.A, Sebesi Edvárd Gyula XII.B csapata
  • szintén I. díjban részesült a IX-XII. osztályos csapat kategóriában: Gombos Barbara X.A, Pop Johanna Petra X.A, Susanyi Henrietta Anna X.A, és Szemák Viola Tamara IX.B csapata
  • a IX-XII. osztályos szóló kategóriájában első díjban részesült Erdős Henrietta XII.A osztályos tanuló.

Felkészítő tanár: Hadházi Erzsébet Éva

A műsorvezető Balázs Dániel XI.A osztályos tanuló volt, a hangtechnikában Mikita Dávid XI.A osztályos tanulóra lehetett számítani.

A verseny főszervezője: Kirner Matild módszertani felelős volt.

Szívből gratulálunk diákjainknak, a versenytársaknak és tanáraiknak!