Versenyek

A nagyváradi Partiumi Keresztyén Egyetem Német Nyelv- és Irodalom Tanszéki csoportja április 13-án nyílt napot szervezett és erre látogatott el iskolánk 11 diákja  és két némettanára.

Az egyetem szakbemutatójából kiderült, hogy nagyon szeretnek ide járni a diákok, hogy számtalan külföldi tanulmányúton vesznek részt az egyetemi évek alatt, hogy tanáraikkal nagyon jó a kapcsolatuk, modern környezetben van alkalmuk a német nyelv elsajátítására és az sem mellékes, hogy nagyon gyakorlatorientált a képzés. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint az egyetem bemutatkozója után a különböző cégek bemutatója, melyek a német nyelv ismeretének előnyeire és a német nyelvismeret nyújtotta lehetőségekre hívták fel a figyelmet.

Ezt követően kezdődött, a már hagyománnyá vált tanulmányi verseny. Az idei évben negyven csapat nevezett be Szatmár, Bihar és Szilágy megyékből, a tematika pedig Bécs városára irányult. Iskolánkat három csapat képviselte, XI. és XII.-es diákok: az 1 Team 1 Mission csapat tagjai: Bohus Máté, Bojin Réka, Pallai Magor és Pink Bernadett, a Katzenzunge csapatot Fekete Andrea, Kabai Tünde, Mali Csenge alkotta, a Melange csapat pedig Gyenes Zselyke, Nagy Dávid, Székely Balázs és Takács Leonora diákokból állt. A vetélkedőre egy feladatlap beküldésével neveztek a diákok, majd a helyszínen a Kahoot alkalmazás segítségével indult el a 38 kérdéses kvíz. Gyorsaság és tudás egyaránt számított, Bécs látványosságait, híres művészeket kellett felismerni, de gasztronómiai, művészeti, az osztrák-német nyelvvel kapcsolatos feladványok egyaránt szerepeltek a vetélkedőben. Hálás köszönet a felkészítő tanárok, Kiss Yvette-Brenda és Simon Laura, tanárnők munkájának és a csapattagok lelkesedésének. Mindhárom csapat jól szerepelt, kettő közülük pedig dobogós eredménnyel tért haza. A Katzenzunge csapat második, míg a Melange csapat harmadik helyezést ért el.

Izgalmas élmények, érdekességek, Nagyvárad szépsége, a német nyelv tanulása iránti motiváció, ismeretek bővítése, kapcsolatok – mindezért érdemes volt a PKE-re ellátogatni.

Kabai Tünde és Mali Csenge

XI.-es diákok