Iskolán kívüli tevékenység

A versenyre EGY dal előadását várjuk vágatlan és még fel nem használt mp4-es videó formátumba az alelekmuzsikaja@gmail.com e-mail címre.

A verseny elbírálása 3 szinten történik: I.-IV., V.-VIII., illetve IX.-XII. osztályosok kategóriájában.

A versenyben Szatmár megyei magyarnyelvű tanulók vehetnek részt, akik nem zeneiskolások

 

SZABáLYZAT

 1. A lélek muzsikája – Szatmár Megyei Zenei Verseny a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum rendezvénye, a Communitas Alapítvány támogatásával, amit ezúttal online felületen szervezünk meg 2021 november hónapjában.
 2. Ez a verseny azok a Szatmár megyei magyar nyelven tanuló zenész – énekes diákok számára lett létrehozva, akik nem zeneiskolások. Szeretnénk támogatni azokat a tehetséges zenész gyerekeket is, teret adni, azoknak a gyerekeknek is, hogy kipróbálják magukat, akik nem zenei iskolába járnak és ösztönözni őket az alkotásra, a muzsikálásra, a hasznosan eltöltött közös időre, a zenélésre, így a megmérettetés igazságos elbírálása tekintetében, csak őket tudjuk fogadni ebbe a versenybe. Egy iskolából, minden korosztályból legfeljebb két-két produkció nevezhet be. A versenyt szervező házigazda iskola, ez esetben a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, korosztályonként három-három produkciót is benevezhet, ha indokoltnak látja.
 3. Minden megmérettetésre jelentkezett produkció EGY zenei darab előadásából áll a versenyző/versenyzők általa választott műfajban, melyet a járványügyi helyzet miatt ezúttal vágatlan és még fel nem használt mp4-es videó formátumban kell beküldeni az alelekmuzsikaja@com e-mail címre. Kérjük, amennyiben mobiltelefonos felvétel készül figyeljenek, hogy vízszintes helyzetben legyen a kamera felvételkor.
 4. A jelentkezőket kérjük mellékeljék a következő adatokat is:
 • Szólisták: teljes név, korosztály, iskola neve és helysége, telefonszám, e-mail cím, a választott dal vagy zenei darab szerzője és címe, ha van, a felkészítő tanár teljes neve, e-mail címe, telefonszáma.
 • Zenekarok vagy csoportok esetében: a zenekar neve és külök-külön a tagok neve, telefonszáma, e-mail címe, ki milyen hangszeren játszik, korosztály, iskola neve és helysége, a választott dal vagy zenei darab szerzője és címe, ha van, a felkészítő tanár teljes neve, e-mail címe, telefonszáma.
 1. A verseny produkció előadható szólóban, zenekarban, vagy csoportban is, de a társak, ha van ilyen, azonos iskolából kell legyenek.
 2. Az elbírálás három (3) szinten történik:

I.-IV. osztályosok

V.-VIII. osztályosok

IX.-XII. osztályosok.

Amennyiben a beküldött műfajok nagyon változatosak, a szakmai zsűri a műfajon belüli különbséget is külön kategóriában bírálja el.

 1. Bíztatjuk a versenyzőket az alkotásra és várjuk a saját dalok jelentkezését is.
 2. A verseny a következő időszakban zajlik:
 • Beiratkozási határidő: november 16., éjfél.
 • A verseny lezajlása: november 22 – 28.

(A szakmai zsűri elbírálja a beküldött dalokat, közben a közönség is szavazhat az online felületeken közzétett produkciókra. A Közönség díját az a produkció nyeri, amelyiknek a legnagyobb a nézettsége az A lélek muzsikája – HámZenesarok YouTube csatornán. A beküldött videók a YouTube csatorna mellett megosztásra kerülnek a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Facebook oldalán és a HámZenesarok Facebook oldalon is, ami megosztható lesz.

Csak egy Közönség díja van.

 • Eredményhirdetés: november 29, hétfő, 16:00 óra a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Facebook oldalán és a HámZenesarok Facebook oldalon.
 1. Az oklevél és jutalomból álló díjakat a nyertesekhez megbeszélés alapján juttatjuk el.

A plakát és a szabályzet itt megtekinthető!

Támogató: