Rendezvények

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szervezésében és a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ támogatásával, 2021. november 10 – 14. között megrendezésre kerül a „A zene összeköt” – XIII. ONLINE HÁM ZENEI VERSENY.

Mivel erre az évre csak ez a lehetőség maradt, online felületen zajlik majd a verseny.

Idén is mindenki határtalanul megmutatkozhat a saját zenei világában. A jelentkezők, líceumunk diákjai, benevezhetnek különböző zenei műfajokban, énekes illetve hangszeres kategóriában. Jelentkezni lehet egyedül, csapatban, és zenekarban egyaránt. A jelentkezőknek egy zenei darabot kell választaniuk és előadniuk. A versenyzők figyelmébe ajánljuk a magyar szerzőket, illetve a magyar nyelvű dalokat. Külön felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy lehet saját dalokkal is jelentkezni. Az elbírálás során nagy hangsúlyt fektetünk a dalválasztásra, annak előadásmódjára és tisztaságára illetve a szöveg érthetőségére. Minden megmérettetésre jelentkezett produkció egy zenei darab előadásából áll a versenyző/versenyzők általa választott műfajban, melyet a járványügyi helyzet miatt ezúttal vágatlan és még fel nem használt mp4-es videó formátumban kell beküldeni a zeneiverseny@gmail.com e-mail címre. Kérjük, amennyiben mobiltelefonos felvétel készül figyeljetek, hogy vízszintes helyzetben legyen a kamera felvételkor.

A verseny a következő időbeosztásban zajlik:

  • Beiratkozási határidő: november 9., éjfél.
  • A verseny lezajlása: november 10 – 14.

(A szakmai zsűri elbírálja a beküldött dalokat, közben a közönség is szavazhat az online felületeken közzétett produkciókra. A Közönség díját az a produkció nyeri, amelyiknek a legnagyobb a nézettsége a HámZenesarok Facebook oldalán. Csak egy Közönség díja van.

  • Eredményhirdetés: november 15., hétfő, 16:00 óra a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Facebook oldalán és a HámZenesarok Facebook oldalon.

Töltsétek hasznosan a vakációt és zenéljetek, küldjétek be mihamarabb a videókat!

Jelentkezni vagy bármilyen felvilágosításért 2021. november 9., éjfélig lehet, levélben az zeneiverseny@gmail.com e-mail címen.

A felhívás plakátja itt megtekinthető!

 

Szatmárnémeti,

2021. október 26.

Hadházi Erzsébet Éva, főszervező