Iskolán kívüli tevékenység

2019. november. 14-15-én, először tartottunk gasztrotábort a Hám János Szaklíceum diákjaival. Az eseménynek az erdődhegyi Helga Winter ház adott otthont és szakiskolánk 30 diákja vett részt.

Egy gasztrotáborban természetesen nagy jelentőséggel bír a menü. Első nap ebédre különlegességeket készítettünk: bográcsban főtt csirkeragu levest és rántott csirkemellet tört burgonyával. Miközben a konyhában sürögtünk-forogtunk, megérkeztek a meglepetésvendégek, a kürtöskalácsosok, akik Saitos Norbert vezetésével roppant érdekes előadást tartottak. Utasításaiknak megfelelően mindenki elkészíthette a saját kürtöskalácsát. Először nyújtástól a tészta kenéséig mindent megmutattak, utána pedig mi is könnyen, jól boldogultunk a kürtöskalácsok készítésével. Különböző izesítésűeket sütöttünk, a végeredmény pedig egy szép, színesen megterített asztal lett, amelyen inycsiklandozó falatok sorakoztak.

Az ebéd és a kürtöskalácsok sütése után szabadidős programok következtek, ezután kísérő tanáraink különféle csoportos játékokat szerveztek, azaz többféle ismerkedős, csapatépítő, labdás, “megmentős” játékot. A közösségépítő programot Kovács Blanka tanárnő vezette.

Lieb Andrea óvodavezető érkezésével újra gasztro-program következett. A csapat egy része a vacsorát készítette, másik része pedig palacsintát kevert. Palacsintából készült sós óriás, de édes nutellás és dzsemes is. A sós különleges lett, mivel a tésztájába apróra vágott zöldséget is tettünk, és miközben sütöttük, egy egész tojást ütöttünk rá. Közben előállítottuk a vacsorát is, paradicsomos pennét.

További részletek a másnapi menüből: zöldséges rizs es pirított csirkecomb tejszínes fokhagymaszósszal és a csoporttársunknak születésnapja alkalmából meglepetésként készített csokis muffin torta. Miközben a muffin sült, újra játszottunk, ezúttal kvizjátékokat, amelyek mindenféle alapanyag felismerésére kérdeztek rá tréfás módon.

A tábor minden résztvevője jól érezte magát. Elégedetten, feltöltődve és új ismeretekkel, élményekkel gazdagodva mentünk haza. Köszönjük ezt a csodás tábort iskolánknak, kísérő tanárainknak (Szilágyi Carmen, Bertici Kinga, Gábor Enikő, Székely Zsolt),és nem utolsósorban a Sam Mills Groupnak, az Aquastarnak és a Saitos kürtőskalácsnak, hiszen támogatásuk nélkül nem jött volna létre ez az esemény.

Antal Johanna X. D

Benkovics Benjamin XI. D