Iskolán kívüli tevékenység

2019 május 16-17 között a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 11 fős csapata 3 pedagógus kíséretében látogatott Dabasra.

A látogatás célja a testvériskolai kapcsolat ápolása, tapasztalatszerzés és nem utolsó sorban a megmérettetés volt.

Diákjaink családok mindenre kiterjedő vendégszeretetét élvezhették az este folyamán. Együtt pizzáztak, játszottak, jókat beszélgettek új környezetükben.

A kis csapat az érkezés izgalmait kipihenve, frissen és felkészülve vehetett részt a Szent János Katolikus Általános Iskola által rendezett Egyházmegyei, – Határon túli, – Kistérségi és Városi versenyeken.

A legkisebbek izgatottan vonultak be a hittan versenyre, ahol egy otthon kidolgozott Power Point bemutatót és egy ügyesen megtanult, jól begyakorolt kiselőadást mutattak be. Ezt követte még a tárgyi tudásukat felmérő, roppant szórakoztató kvíz kérdés-sorozat.

Végigjárva az épület termeit és a folyosókat, megcsodálhatták a rajzpályázatra beküldött megannyi csodálatos munkát. Témájuk az iskola nevét viselő Nepomuki Szent János, a folyók, hidak, hajósok védőszentje volt.

A kedvező időjárásnak köszönhetően az iskola udvara a futballmeccsek zsivajától volt hangos. A csoport rövid, de annál eredményesebb látogatása számos helyezés és oklevél boldog átvételével zárult.

A hittan versenyre jelentkező két kisdiák, Somkereki Ábel és Princz Nikolász a hagyományos zöld Hám János pólókban büszkélkedve vette át az első helyezésért járó oklevelet és ajándékcsomagot.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai által beküldött rajzok közül sok szintén dobogós helyezést ért el. Szmutku Zsófia ötödik osztályos tanuló, illetve Rozsai Barbara a hatodik osztályból első helyen zárták a rajzpályázatot. Második helyezést tudhat magának a szintén hatodikos Princz Anna és a dobogó harmadik fokán Elek Lilla, hetedik osztályos tanuló foglalhatott helyet.

A futball csapat a jóleső fáradtság érzésével vehette át az ötödik helyezést.

Diákjaink hálásak a részvételi lehetőségért és az új tapasztalatokért Ádámkó István Csaba iskolaigazgatónak és fáradtságot nem ismerő felkészítő tanáraiknak.