Hittan

2019. április 23-25. között került megrendezésre az Országos Római Katólikus Hittan Tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön, melynek mottójaként a Róm 8,14-et választották a szervezők: „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” Ezen versenyen azok a diákok vehettek részt V.-től XII.-ig világi és teolgiai osztályokból, akiket a leginkább megmozgat a hittan, illetve fontosnak élik meg Istenbe vetett hitüket és erről tanúságot is tesznek. Idén a Székely Mikó Refomátus Kollégium adott otthont ennek a versenynek az ökumenizmus jegyében.

Április 23.-án  hosszú út után érkeztünk meg a városba diáktársainkkal, majd elszállásoltak minket a Kollégium bentlakásába. Szatmár megyéből összesen 22 diák jutott tovább az országos szakaszra.

Másnap reggel került sor az írásos megmérettetésre, ezután pedig a résztvevők és kísérőik különböző programokban vehettek részt. Ilyen volt a múzeumok látogatása, a táncház és egy kicsit belekóstolhattunk a kezdődő  Szent György napokba.

Az eredmények harmadnap reggel kerültek kifüggesztésre, a díjátadó pedig 12 órától kezdődött meg az ünnepi hálaadó szentmise után, megköszönve Isten jelenlétét az egész rendezvény alatt.

Az iskolánk idén is a legtöbb kategóriában kiemelkedő ereményeket mutathat fel:

VI osztyály, Tallián Franciska – IV. hely ( 9,15) felkészítő tanár: Szilágyi Norbert

IX. világi kategória: Pop Krisztián – II. hely (9,60), felkészítő tanár:Trepszker Erika

X. osztály, világi kategória: Kováts Álmos – I. Hely ( 10,00), felkészítő tanár:Trepszker Erika

X. osztály, teológia kategória: Szőke Cecília – I. Hely (10,00), felkészítő tanár:Trepszker Erika

XI. osztály, teológia kategória: Póti Vivien – I. Hely (9,80), felkészítő tanár:Szilágyi Norbert

XII. osztály, teológia kategória: Borsi Vivien – II. Hely (9,85), felkészítő tanár:Trepszker Erika

 

Póti Vivien XI. teológia osztályos tanuló