Iskolán kívüli tevékenység

Az elmúlt hétvégén, 2019. 04.12. én reggel 8:00-kor kezdetét vette első évfolyamkirándulásunk, mely egyben zarándoklat is volt. Első megállónk Nagyváradon volt, ahol meglátogattuk a nevezetességeket, a Székesegyházat és az ottani várat. Következő megállónk Nagyszalonta volt, ahol az Arany János kiállítást tekintettük meg, ami a Csonka toronyban található.  Ezt követően Temesvárra utaztunk, ahol a szabadidőnket városnézéssel tölthettük. A Gerhardinum Római Katólikus Teológiai Líceum bentlakásában kaptunk szállást.

Másnap reggel elindultunk fő uticélunk felé, amely Máriaradna volt. Itt a kegyteplom megtekéntése után, a keresztút elimádkozására került sor. Az ebédünket Déván fogyasztottuk el. Ezt követően a vajdahunyadi várban sétáltunk és csodáltuk a benne található kincseket. Visszaszállva a buszra az Alvinc lett a célpont ahol a Bethlen Szállóban töltöttük az éjszakát.

A szálláson kapott reggeli után elindultunk Gyulafehérvárra. Ott megnéztük a vár központját és részt vettünk a virágvasárnapi, érseki szentmisén. Hazaúton, Kolozsváron megálltunk ebédelni. Utolsó megállónk Szatmárnémeti volt. A Székesegyház előtt mindenkit szeretettel várták szüleik.