Lelki napok

Idén is, iskolánk hagyományainak megfelelően, sor került a minden évben megtartandó lelkinapra, melyen az osztályfőnök , Koczinger Éva és az iskola spirituális vezetője, Pakot Géza, kiséretében vettünk részt az egész osztállyal.

A lelkinap célja, hogy kicsit elvonulva a külvilágtól, kiszakadva a hétköznapi monotonitásból, csendes, nyugodt környezetben beszélgessünk olyan témákról, melyekről nem feltétlenül van időnk minden nap elmélkedni.  Azáltal, hogy ezt egy kisebb közösségben megbeszéljük és hallhatunk más más véleményeket, különböző nézőpontból kapunk választ kérdéseinkre. Ez nagyban elősegíti korlátozott látókörünk tágítását.

A mi lelkinapunkra április 5-én került sor, egy nagyon kellemes pénteki napon. A program 9 órakor kezdődött. Géza spiri egy rövid témafelvezetővel kezdett, aztán egy hosszabb kötetlen beszélgetéssel folytattuk, amelyben mindenki lehetőséget kapott véleménye kifejtésére. A fő téma a „lényeg” volt. Beszélgettünk arról, hogy mi is a lényeg az ember életében? Mi a akadályozza meg azt, hogy megtaláljuk életünkben a lényeget? Rengeteg vélemény született, de mindegyik megállta a helyét.  Az osztály valóban aktívan állt hozzá az egészhez így idén is egy sikeres lelkinapot hagytunk magunk után, mely által közelebb kerülhettünk egymáshoz.

A lelkigyakorlatot egy meghitt, családias szentmisével zártuk, a szentmise jó hangulatban telt. Lelkiekben gazdagodva, egymás iránti elfogadásunkat és odafigyelésünket erősítve indultunk haza.

Kövér-Pucser Vivien, 11. b