Iskolán kívüli tevékenység

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola, Örökös Boldog Óvoda cím elnyerésére és megtartására.

Az alapítvány kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. A teljes Boldogságóra program 10egymásra épülő témából áll, melyek fokról fokra ismertetik a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

 „Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum az előző tanévben csatlakozott a Boldogságóra programhoz, iskolánk vezetősége támogatta pedagógusait ebben. Intézményünkben havonta tartottunk gyerekeinknek boldogságórákat a Boldogság Intézet által felajánlott oktatási csomag felhasználásával, tapasztalatainkat pedig örömmel osztottuk meg a boldogsagora.hu honlapon.

Idén nemcsak iskolánk, hanem óvodánk is sikeresen pályázott, így ebben a tanévben átvehettük a Boldog Iskola és Boldog Óvoda címet Budapesten, egy színvonalas címátadó ünnepségen, melyen több, mint 1.500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember vett részt.