Versenyek

2018. május 18-20. között zajlott Nagyváradon a Tanügyminisztérium által elismert és támogatott Csillagszerző matematikaversenyországos szakasza, melynek házigazda szervezője a micskei Miskolczy Károly Általános Iskola volt. A döntőben közel nyolcvan általános iskolás diák mérte össze tudását.  Megyénkből hatan jutottak az országos döntőbe: Tüzes Blanka  (5.o, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Forgács István), Érseki Benjámin(6.o, Ion Creanga Ált. Iskola, felkészítője Motisan Beáta),

Szabó-Thalmeiner Balázs(6.o, Hám János Róm. Kat. Teológiai Líceum, felkészítője Koczinger Éva)

Kabai Tünde(7.o, Hám János Róm. Kat. Teológiai Líceum, felkészítője Polcz Zita), Éles Júlia(8.o, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Tempfli Gabriella) Ludescher-Tyukodi Réka(8.o, 10-es számú Ált. Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna) . A diákokat Tempfli Gabriella és Koczinger Éva tanárok kísérték el.

A megnyitó alkalmával a versenyzők bizonyították, hogy nem csak matematikában jók, hanem szavalásban, éneklésben, néptáncban, zongorázásban is jártasak.

A versenyen a tanulóknak öt feladatot kellett megoldaniuk a rendelkezésükre álló két óra alatt.  A versenyen túl a szervezők gazdag programmal készültek. A megmérettetést követően a résztvevők  délután városnézésen voltak, este pedig a Múzeumok éjszakája  program keretében megtekintették Egy géniusz találmányai, Leonardo da Vinci Gépezetei kiállítást.

A vasárnap délelőtti eredményhirdetésen a szatmáriak a következő helyezéseket érték el:

Tüzes Blanka és Érseki Benjamin 7. hely,

Ludescher Tyukodi Réka 5.hely,

Kabai Tünde 4. hely,

Éles Júlia  2. hely, Minisztériumi 3. hely

Szabó Thalmeiner Balázs  1. hely, Minisztériumi 1. hely

Gratulálunk nekik!