Versenyek

2018. február 17-én, a „Hám János” Római Katolikus Teológiai Líceumban kilencedik alkalommal tartották meg a „Brenyó Mihály” Pontszerző Matematikaverseny megyei fordulóját. Több iskola tanulója vett részt a versenyen. Voltak tanulók: a 10 –es számú Általános Iskolából, a „Bălcescu-Petőfi”  Általános Iskolából, a „Dr. Vasile Lucaciu” Általános Iskolából, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, a „Hám János” Római Katolikus Teológiai Líceumból.

A hatfordulós matematikaversenyre harmadik és negyedik osztályos tanulók jelentkezhettek. Az első négy forduló feladatain a diákok otthon dolgozhattak, a megoldott feladatlapokat pedig határidőre el kellett juttatniuk a szervezőkhöz. A megyei fordulóra pedig csak az a tanuló juthatott el, aki mind a négy levelezős megmérettetésen eredményesen vett részt. A megyei fordulón úgy a harmadikos, mint a negyedikes diákok is két órán át dolgozhattak a feladatlapokon.

Iskolánkból harmadik és negyedik osztályos tanulók is versenyeztek. A negyedikesek közül  Gadoros Katának kitartó, szorgalmas munkájának köszönhetően (ebben az évben is) sikerült első helyezést elérnie. Ő vesz részt majd 2018. március 23 – 25. között Marosvásárhelyen, a „Bólyai Farkas” Elméleti Líceumban a „Brenyó Mihály” Pontszerző  Matematikaverseny X. Országos döntőjén.

Gratulálunk az elért eredményhez és további sok sikert kívánunk!