RendezvényekVersenyek

2017 decemberében tartották az Oktatásügyi Minisztériumban a nemzetközi tantárgyversenyeken eredményes diákok díjazását. Ez alkalommal elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesültek a nemzetközi versenyeken helyezést elérő diákok, felkészítő tanáraik valamint azok az iskolák, amelyek diákjaik és tanáraik által hozzájárultak a romániai oktatás minőségének emeléséhez, nemzetközi szintű elismertségéhez.

A díjazott intézmények sorába iskolánk is bekerült, hiszen tanulóink a matematika illetve a magyar nyelv és irodalom területén is nemzetközi szintű sikereket értek el. Matematikából Szabó-Thalmeiner Balázs VI. osztályos diák II. helyezést, Schefler Barna (iskolánk tavaly végzett diákja) szintén II. helyezést ért el a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen. A tanulók mellett elismerő oklevelet, pénzjutalmat kaptak tanáraik is: Koczinger Éva (Szabó-Thalmeiner Balázs felkészítő tanára) valamint Polcz Zita (Schefler Barna felkészítő tanára).

A magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny nemzetközi szakaszán, az Apáczai Csere János Versenyen, iskolánk X. osztályos diákja, Balogh Ádám III. helyezést szerzett. Iskolánk VII. osztályos tanulója, Kabai Tünde, ugyanezen a versenyen dicséretet kapott. A diákok mellett tanáraik is elismerő oklevélben, pénzjutalomban részesültek: Czier Andrea (Balogh Ádám felkészítő tanára) valamint Heinrich Andrea (Kabai Tünde felkészítő tanára).

Gratulálunk a díjazottaknak, és további sikereket kívánunk!