Versenyek

2017. október 19-22 között zajlott Pécsen az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Nemzetközi Tantárgyverseny. A Kárpát-medencei szintű döntőre, amely a romániai oktatási minisztérium hivatalos versenye is, a diákok az országos tantárgyverseny „dobogósaiként” érdemelték ki a továbbjutást. Iskolánkból Kabai Tünde (VII. osztály) és Balogh Ádám (X. B osztály) vehettek részt a nemzetközi versenyen, miután mindketten II. díjat szereztek az országos szakaszon.

A nemzetközi döntőt megelőzően az erdélyi diákok három napos felkészítőn vettek részt Aradon, ahol a 24 fős romániai csapat tagjai megismerkedtek egymással, majd változatos feladat- és programsorozat által közösen is ráhangolódtak az országhatárokon túl ívelő megmérettetésre.

Az idei évi nemzetközi verseny a száz éve született Szabó Magda emléke előtt tisztelgett, ezért az írásbeli feladatok tematikája az írónő regényeihez kapcsolódott. A nemzetközi szakaszon az írásbeli feladatok szóbeli fordulóval is kiegészültek: versmondással és a helyszínen összeállított drámajelenetek csapatversenyével.

A rangos eseményen iskolánk mindkét diákja jeleskedett, és a nemzetközi élvonalban végzett. Balogh Ádám az írásbeli feladatok versenyén III. díjat nyert, versmondás kategóriában pedig bronz fokozatot. (Felkészítő tanára Czier Andrea tanárnő). Kabai Tünde az írásbeli versenyen 4. helyezést ért el, ezzel dicséretet szerzett, a drámajátékok csapatversenyében pedig arany fokozatot kapott. (Felkészítő tanára Heinrich Andrea tanárnő).

További szép sikereket kívánva gratulálunk a diákoknak!

Heinrich Andrea