Versenyek

2017. április 28- május 1. között a kárpátaljai Beregszászon a II. Rákóczy Ferenc Magyar Főiskola volt a házigazdája a IV. Nemzetközi Magyar Általános Iskolák matematikaversenyének, melyen 175 diák és 40 tanár vett részt a Kárpátmedence magyarlakta vidékeiről: Délvidékről, Magyarországról, Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből. Erdélyt az a 40 diák képviselte, aki a a március 10-12. között itt Szatmárnémetiben szervezett országos döntőn erre jogot szerzett.

Megyénkből négy diák jutott el a nemzetközi döntőre:

Szabó Thalmeiner Balázs (V.o, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Koczinger Éva)

Nagy Boglárka (VI.o, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Tempfli Gabriella)

Éles Júlia (VII.o, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Tempfli Gabriella)

Muszka Csaba (VIII.o, Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum Nagykároly, felkészítője Nagy Réka), akiket Koczinger Éva tanárnő kísért el.

A kárpátalján eltöltött négy nap alatt  színes és gazdag programokkal kedveskedtek a házigazdák: ismerkedés Kárpátaljával egy előadás keretében, a főiskola múzeumainak megtekintése, Beregszász történelmi nevezetességeinek megtekintése, kirándulás a Munkácsi várba.

A két versenynapon nem csak matematikából mérték össze tudásukat a diákok, hanem esténként közösségi játékokban, néptánctudásban, csapatsportban ügyeskedtek.

A versenyen a következő eredmények születtek: Szabó Thalmeiner Balázs II. hely

Nagy Boglárka dicséret

Éles Júlia III. hely

Gratulálunk nekik!

Jövőre Délvidéken Szabadka lesz a verseny házigazdája.