Lelki napok

Immár második alkalommal vettünk részt lelkinapon, tavaly Szokondon voltunk, idén, a változatosság kedvéért, Erdődhegyen, a Helga Winter házba

2016 december 16-án a Székesgyház elől indultunk Erdődhegyre, ahol rövid ráhangolódás után, 9 órakor kezdődött a valódi program, amit Pakot Géza SJ iskolai spirituális és Kovács Blanka hitoktató vezetett. A lelkinap témája a bizalom és a szeretet. Elmélkedéseink során lehetőséget kaptunk arra, hogy jobban elmélyüljünk hitünkben. Zákeus példáján keresztül beszéltünk arról, hogy milyen elfogadni valakit és elfogadottnak lenni, valamint az egyénben rejlő lehetőségek, az értékesnek lenni érzése is helyet kapott. 

Szünetekben, teázás közben, az osztály együtt beszélgetett és folytatta a gondolatsort.

Számunkra különleges volt ez a lelkinap,hiszen adventi időszakra esett. Nagy élmény volt az, hogy karácsony előtt együtt tudtunk felkészülni a kis Jézus érkezésére, ezzel is szebbé és meghittebbé téve a várakozást. Örülünk annak, hogy az együttlét alatt sikerült olyan dolgokról beszélnünk, melyekre a rohanó hétköznapokon, órák között vagy akár alatt is, nem kerül sor.

Köszönjük a spirinek, Pakot Gézának és Blankának az élményekkel teli napot, az elmélyülést segítő gondolatokat.

Tinca Richard,  X.A