Versenyek

2016 november 26-án ismét megszervezték a Petkes Gergely Matematika Emlékversenyt, immár 10. alkalommal. Az eddigi alkalmakhoz hűen, idén is nagyon körültekintőek voltak a szervező házigazdák, a nagykárolyi Elméleti Líceum vezetősége és egész tanári kara. Iskolánkból 21 diák vett részt ezen a megmérettetésen az 5-12. osztályból. Amíg a verseny folyt, a kísérő matek tanárok és a vendéglátó líceum tanárainak egy része ellátogatott a református temetőbe, és koszorút helyeztek el Petkes tanár úr sírjánál. A verseny végeztével megbeszéltük egymással és tanárnőinkkel tapasztalatainkat a feladatokkal kapcsolatban. Megállapítottuk, , hogy bizony, elég nehezek voltak a feladatok.

Amíg a javítás folyt, egy lelkes matekszerető jóvoltából csapatunkat finom ebéddel várták egy vendéglőben, ami kicsit oldotta is bennünk a felgyült feszültséget. Eredményhirdetésig volt még bőven időnk kosarazni, mert az ötödikeseink jól felkészültek, még a labdát sem felejtették otthon.  A díjkiosztó is időben megkezdődött 3-kor. Kiderült, hogy jobban sikerült ez a verseny, mint gondoltuk. A következő eredményeink születtek:

  1. osztály: Szabó Thalmeiner Balázs 1.hely, 150 lej pénzjutalom

                        Karikás Mátyás dicséret

  1. osztály: Kabai Tünde dicséret

                        Bojin Réka dicséret

  1. osztály: Kása Baumli Dávid dicséret
  2. osztály: Boros Csaba 1.hely, 150 lej

                       Gittinger András dicséret

                       Szabó Thalmeiner Bence dicséret

  1. osztály: Skapinyák Szilárd 1.hely, 150 lej
  2. osztály: Schefler Barna 1.hely, 150 lej.

Schefler Barni még a líceumosok  különdíját is elnyerte az elért maximális pontszáma elismeréseként.

Köszönjük a felkészítő tanáraink Polcz Zita és Koczinger Éva tanárnők munkáját, és a nagylelkű támogató(k)nak az utazásunk és edédünk biztosítását.

Skapinyák Szilárd, 11.b