Lelki napok

Az V. osztály végéhez közeledve közösen Nagytarnára utaztunk, ahol két napot töltöttünk, ezalatt pedig lelkinapon és biciklitúrán is részt vettünk.

2016. június 10-én, pénteken az iskola udvarán gyülekeztünk. Mindenkinél hátizsákok és biciklik voltak, mivel biciklis kirándulás és lelkinap előtt álltunk. Egy osztálytársunk édesapja kiszállította a kerékpárokat egy mikrobuszhoz csatolt utánfutóval. Az az egy óra, amíg várakoztunk a buszra, hamar elillant, így mire észbekaptunk, már a jármű ablakaiból integettünk szeretteinknek. Utazás közben volt, aki zenét hallgatott, volt, aki olvasott, vagy a „Felelsz vagy mersz?” nevű játékot játszotta. Mindez biztosította a jó hangulatot. Nagytarnára érkezve a házigazda fogadott minket, aki elmondta a betartandó szabályokat, a házirendet.

Felmentünk a szobákba, ahol két tizenhat ágyas szoba várt minket: egy a fiúké és egy a lányoké. Miután berendezkedtünk, közös ebéd következett, amelyen megtisztelt jelenlétével Pakot Géza atya és Róbert tiszti is. Mire befejeztük az étkezést, a többi kísérő szülő is megérkezett. Ezután érdekes, kellemes és feledhetetlen lelkigyakorlat következett, amelynek záróakkordjaként szentmisén vehettünk részt.

Kis pihenés után már készen is álltunk testileg-lelkileg egy kiadós biciklizésre. Elég nehéz volt felfelé menni a kerékpárokkal, hiszen Nagytarna hegyvidék, de kárpótlásul csodálatos tájakat láthattunk, valamint egy otthonos pisztrángost ismerhettünk meg. Az utunk egy kedves kis kápolnához, a Szent Anna kápolnához vezetett, ahol egy ima és egy fénykép erejéig maradtunk. Lefelé az utat sokkal hamarabb megtettük, így elkezdődhetett a közös esti programunk: szalonna- és pillecukor-sütés, meccsnézés, beszélgetés.

Másnap újabb biciklitúrára indultunk, amelynek úticélja egy hatalmas sportterem volt, itt mindenki kedvére sportolhatott, focizhatott, röplabdázhatott vagy tollaslabdázhatott. Visszakarikáztunk a szálláshelyre, ahol az ebéd mellett meglepetés várt minket: egy torta, amellyel két osztálytársunk szülinapját ünnepeltük. Finom volt! Ezután takarítás következett, majd megjöttek a szülők és az utánfutós mikrobusz is, amely a kerékpárjainkat szállította.

Ez az együtt töltött idő, lelkinap és osztálykirándulás, felejthetetlen élmény volt számunkra. Jó volt így befejezni a tanévet!

Kabai Tünde és Bojin Réka, V. osztályos tanulók