Versenyek

Kitartó munkával, nagy szorgalommal és lelkesedéssel dolgozva, ismét szép eredményeket értek el a Hám János Líceum diákjai a különböző országos szintű tantárgyversenyeken. Kitűnő eredményekkel tértek haza diákjaink a hittan, matematika és fizika tantárgyversenyekről egyaránt.

A Kolozsváron megrendezett Ökumenikus Vallás Tantárgyversenyen részt vett az iskola két diákja Kováts Álmos (VII. osztályos tanuló, felkészítő tanár: Baumli Bernadett) és Czompa Renáta (X. osztályos tanuló, felkészítő tanár: Trepszker Erika), mindketten dicséretben részesültek. A következő megmérettetés az Országos Római Katolikus Hittanversenyen várta a diákokat, ahol Linzenbold Evelin (X. osztályos tanuló, felkészítő tanár: Trepszker Erika) I. helyezést ért el, továbbá Kováts Álmos és Scheitli Krisztina (IX. osztály, midkettőjük felkészítő tanára: Baumli Bernadett) dicséretben részesültek.

Nemcsak a hittan terén értek el kiemelkedő teljesítményt a diákok, hanem a matematika versenyen is megcsillogtatták tudásukat. Már hagyománnyá váló Erdélyi Magyar Matematika Versenyen Schefler Gergő (XII. osztály, felkészítő tanár: Koczinger Éva) és Schefler Barna is (XI. osztály, felkészítő tanár Polcz Zita) I. díjban részesültek, de ugyanilyen eredményt értek el a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen is. Az EMMV minisztériumi különdíját Kabai Tünde (V. osztály, felkészítő tanár: Polcz Zita) vehette át. Az Adolf Haimovici Matematika Versenyen Skapinyák Szilárd (X. osztály, felkészítő tanár: Koczinger Éva) képviselte az iskolát, ahol I. helyezést ért el. Az Országos Matematika Tantárgyversenyen Schefler Gergő ezüstérmet szerzett.

Nem feledkezhetünk meg a fizika tantárgyversenyről sem, hiszen itt is kivételes tehetségükről tanuskodtak a tanulók. Először is Boros Csaba (VIII. osztályos diák, felkészítő tanár: Anderco Judit) jeleskedett az Öveges József- és a Jedlik Ányos Fizika Versenyeken, mindkét verseny országos szakaszán II. helyezést ért el. Ugyancsak a Jedlik Ányos Fizika Versenyen vett részt Lőrincz Róbert VIII. osztályos diák (felkészítő tanár: Anderco Judit), aki dicséretben részesült. Az Országos Fizika Tantárgyversenyen Schefler Barna (felkészítő tanár: Varga György) a bronzérmet nyerte el. Említésre méltó Skapinyák Szilárd (felkészítő tanár: Varga György, Boga Ferenc) teljesítménye, aki továbbjutott a Hatvani István Fizika Verseny magyarországi döntéjére.

Gratulálunk a kitűnő eredményeket elért diákjainknak és a felkészítő tanároknak egyaránt.