Iskolán kívüli tevékenység

A Communitas alapítvány ebben az évben is pályázatot hirdetett meg, amire a HámDT is sikeresen nyújtotta be pályázati lapját, így az említett szervezet anyagilag támogatott egy általunk szervezett tevékenységet.

Választásunk egy csapatépítő tréningre esett, melynek a szokondi lelkigyakorlatos ház adott otthont. Két évvel ezelőtt a HámDT egy ilyen jellegű képzésen vehetett részt a Communitas jóvoltából, s a résztvevők abszolút pozitívan élték meg, épp ezért úgy vélték szükség van még hasonlóra.

Mivel én csak ebben a tanévben csatlakoztam a diáktanácshoz, szombat reggel izgalommal és érdeklődéssel indultam el otthonról. Nem tudtam mire számítsak… Kíváncsi voltam, hogy a képzésnek lesz-e látható eredménye, a társaim nyitottan állnak-e majd a dolgokhoz. Ezek és hasonló kérdések kavarogtak bennem, de kifejezetten örültem a lehetőségnek. Őszintén bíztam abban, hogy itt majd alkalmam nyílik arra, hogy a többi tagot közelebbről megismerjem, s jobban beilleszkedjek a csapatba.

A nap programismertetéssel és bemutatkozással indult, ezután az izgalom és a jókedv fokozatosan nőtt. A különleges és változatos játékok más-más célt szolgáltak. Az egyik rávilágított arra, hogy milyen sokszínűek és kreatívak vagyunk, s mindenkire szükség van, míg egy  másik játék által új és meglepő tulajdonságok kerültek felszínre, olyasmiket tudtunk meg egymásról, amit eddig nem is gondoltunk volna.

A tréning legnagyobb előnye az volt, hogy itt más okból találkoztunk. Az iskolában ugyanis csak gyűlések alkalmával vagyunk együtt, amikor valamit tervezni, szervezni, megbeszélni kell. Itt viszont a hangsúlyt diáktanácsunk összerázására fektettük.

Véleményem szerint a szombat délelőtti csapatformáló tevékenységek tényleg segítettek abban, hogy a továbbiakban még kiválóbb csapat legyünk, jobban figyeljünk társunkra és értékeljük egymást. A trénereink elmondása szerint is látszik az, hogy jól tudunk együtt dolgozni, összeszokott csapat vagyunk, ahol mindenki értékeli azt, hogy egy ilyen ’családhoz’ tartozik, s nem teherként vagy plusz feladatként éli meg.

Köszönöm, köszönjük a páratlan lehetőséget a Communitas Alapítványnak!

Gordán Dalma, XI.B osztály

communitas_vizszintes