Nincs kategorizálva

Idén  harmadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt V-VIII. osztályos diákok számára. A rendezvénynek Kecskemét adott helyet 2016. május 13-16 között.

Ebben az évben 20 délvidéki, 40 erdélyi, 30 felvidéki, 13 kárpátaljai, 90 magyarországi diák valamint 60 tanár kapott meghívást. Szatmár megyét két diák képviselte: az V. osztályos Kabai Tünde (tanára Polcz Zita) valamint a VIII. osztályos Boros Csaba (tanára Koczinger Éva).

Mindketten a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai.

A rendezvény a két fordulós megmérettetésen  túl kulturális és szabadidős programokat is tartalmazott. Szombaton délelőtt a két órás verseny után városnézésre indultunk. Érdekes előadáson vehettünk részt a Planetáriumban, majd a Rádai Múzeumot tekinthettük meg. Ezt követően a Leskowsky Múzeumban különleges hangszergyűjteményt látogathattunk meg, ahol meg is szólaltatták az érdekes hangszereket.

Vasárnap délelőtt újra két órás versennyel kezdtük a napot. Ebéd után a Katona József Színházban az Óz, a nagy varázsló című meseregény zenés változatát nézhettük meg, majd a Kecske Kupa Csapatverseny és a Játékos Matematika Vetélkedő zárta az esti programot.

Hétfőn reggel a városháza dísztermében került sor az eredményhirdetésre, ahonnan Boros Csaba, VIII. osztályos tanuló (felkészítő tanára Koczinger Éva) dicsérettel tért haza.

Boros Csaba