Nincs kategorizálva

Az idei évben negyedik alkalommal rendezték meg az EMMV országos szakaszát az V-VIII. osztályos diákok részére. Az idei versenyen 126 diák mérhette össze tudását Temesváron, a Bartók Béla Elméleti Líceumban. A résztvevő diákokat és kísérő tanáraikat bentlakásban szállásolták el, a Szatmár megyeiek a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban töltötték az éjszakákat. Az ünnepélyes megnyitó a Temes Megyei Tanács Multifunkcionális termében zajlott. Az ünnepség alatt többek között magyar népdalokat hallhattunk, valamint a Bartók Béla Elméleti Líceum együttesének az előadását.

A verseny a Bartók Béla Elméleti Líceumban kapott helyet, és 6 faladat megoldásából állt. A nagy izgalmak után a versenyzők városnézésre indultak, Temesvár látványosságait tekinthették meg, például Dózsa György szobrát, a Dóm-teret és még sok más érdekes dolgot. Visszaérve az iskolába a közös feladatmegoldás következett. Később, hogy a feszültséget oldják, a szervezők egy tehetséglabirintust hoztak létre a diákok részére. Ennek a célja az volt, hogy minél több Bartók-tallért szerezzenek a résztvevők, amiket majd értékes ajándékokra válthatnak be. Ez a foglalkozás több tevékenységet foglalt magába: a kusudama, a robotika és a tangram nevűeket is. Természetesen „magyaros” játékok is voltak, mint a „Keresd a párját”, vagy a „Hungarikumok”.

A tevékenységek végeztével kifüggesztették a várva-várt eredménylistát, ezután táncházban vettünk részt. A rendezvény az ünnepélyes díjkiosztóval zárult, ekkor sok diákot jutalmaztak. Többek között a Szatmár megyéből érkezetteket is. :

V. osztály: Kabai Tünde: – EMMV III. díj,

                                          – Minisztériumi dicséret, felkészítő tanár Polcz Zita

VI. osztály: Éles Júlia- Bartók Béla Elméleti Líceum különdíja felkészítő tanár Tempfli Gabriella

VIII. osztály: Boros Csaba- EMMV dicséret, felkészítő tanár Koczinger Éva

Kabai Tünde, V. osztály