Versenyek

Idén, november 7-én immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a Nagykárolyi Elméleti Líceum által elindított Petkes Gergely Matematikaverseny. A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 16 diákkal és 2 felkészítő tanárral képviseltette magát az rendezvényen.

Reményekkel telve indultunk korán reggel Nagykárolyba. Egyeseknek már megszokott rutinfeladat az, hogy november elején összeméri tudását a többi diákkal, azonban minden évben akad olyan, aki először vesz részt ezen a versenyen.

A verseny 9 órától 11-ig zajlott, ezalatt 4 feladatot kellett megoldani, ami – valljuk be – elég sok, tekintve a rövid rendelkezésre álló időt. A tételek kidolgozása után idén meglepetésben részesült iskolánk csapata, mert egy gáláns támogató nem csak az utazást, de ebédet is biztosított. Ezúton köszönjük meg támogónknak a segítségét. Végül egy közös kosarazással zártuk a szabadidőt.

Ezek után került sor a legizgalmasabb eseményre, az eredményhirdetésre. Úgy látszik, a sok fáradalom meghozta gyümölcsét, mert nagyon szép eredmények születtek. Fáradtan, de vidáman értünk haza késő délután.

Az eredményeket vizsgálva észrevehetjük, hogy kitettek magukért a XII-esek, ugyanis stílusosan, az összes dobágós helyet elfoglalva zártak, így méltó búcsút véve ettől a versenytől.

Eredmények:

  • VI osztály: – Schefler Tamás, III. hely (tanára: Koczinger Éva)
  • VII osztály: – Kása Baumli Dávid, dícséret (tanára: Polcz Zita)
  • VIII osztály: – Gittinger András, I. hely (tanára: Koczinger Éva)

                              – Boros Csaba, III. hely (tanára: Koczinger Éva)

  • X osztály: – Skapinyák Szilárd, III. hely (tanára: Koczinger Éva)
  • XI osztály: – Schefler Barna, I. hely (tanára: Polcz Zita)
  • XII osztály: – Schefler Gergő, I. hely (tanára: Koczinger Éva)

                             Boros Zoltán, II. hely (tanára: Koczinger Éva)

                            – Szép Márton, III. hely (tanára: Koczinger Éva)

A képen a versenyzők csapata és a felkészítőik balról jobbra: Fehér Anna, Tarr Blanka, Polcz Zita, Nagy Zsolt, Schefler Tamás, Skapinyák Szilárd, Gittinger András, Kása Baumli Dávid, Szabó Thalmeiner Bence, Lőrincz Róbert, Boros Csaba, Bojin Réka, Schefler Barna, Schefler Gergő, Boros Zoltán, Szép Márton, Koczinger Éva. A képről hiányzik Kabai Tünde.

Beszámolt Schefler Tamás és Barna.