Erdei iskola

2015 okóber 14 – 16. Között a „Hám János” Római Katolikus Teológiai Líceum második osztályos tanulói Urbán Klára tanítónő és Turtureanu Róbert szabadéves teológus kíséretével erdei iskolában vettek részt Szokondon a Szent Ignác Lelkigyakorlatos Házban.

Az ott töltött három nap eseménydús volt. A tanulók kosarat fontak, őszi falevelekből, termésekből készítettek képeket, kirándultak, megfigyelték az erdő növény és állatvilágát, szabadtéri játékokkal színezték a napokat, bebarangolták a falu utcáit, s benézhettek a falusi házak udvarára, ahol a háziállatokkal ismerkedhettek. A fiúk  nagyon jókat fociztak a nemrég felújtott sportpályán, a lányok kosárlabdáztak. Megnézték a falu nevezetességeit is, mint például a templomot, a temető kápolnáját. Az esték nagyon vidám hangulatban teltek, harmonika kíséretre csengtek fel az ismert dalok a tábortűz körül. A várva várt pizsmapartira is sor került, amit a gyermekek nagyon élveztek. Nagy sikert aratott a kincskereső vadászat, ahol „aranytallérokat” lehetett gyűjteni. Kiértékelték az erdei iskola eseményeit, melyben szinte minden tanuló megfogalmazta azt az óhaját, hogy tovább szeretne ott maradni. Büszkén vették át az emléklapokat, s elmondták, hogy nagyon várják a folytatást. Pénteken  megérkeztek a szülők, akik a napsütéses őszi délutánon szalonnát sütöttek, s közben jókat beszélgettek egymással. Megtörtént a nem várt esemény, haza kellett utazni. Szomorú szívvel hagyták ott a tanulók azt a helyet, ahol játszva tanulhattak, figyelhették a természet szépségeit, a falusi életet.

Köszönjük ezt a csodálatos három napot mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a sikeres megvalósuláshoz. Köszönet a szülőknek, iskolánknak a felejthetetlen élményekért. Reméljük lesz még lehetőség újabb élményeket szerezni a legközelebbi erdei iskolában.

A másodikos kisdiákok és a tanító néni.