A Hám János Napok immár hagyományossá vált rendezvénysorozat, mely Szatmárnémeti egész magyar lakossága számára gazdag kulturális programot kínál. A Hám János Római Katolikus Líceum által szervezett rendezvénysorozat a névadó püspöknek állít emléket, aki kiemelt szerepet töltött be a megyeszékhely arculatteremtésében és a magyar kultúra támogatásában. A program célcsoportja iskolánk jelenlegi és volt diákjai, szülők, tanárok, a partnerintézményeink, illetve mindazok, akik elismerőleg adóznak a püspök emlékének. A program célja iskolánk közösségének fejlesztése és bekapcsolása a város kulturális életébe.

 Az idei évben május 15-16-a között zajlott a rendezvény, melynek eredményeként sikerült bevonni iskolánk közel 500 diákját, szülőket és olyan helyi lakosokat, akik pozitívan válaszoltak a programfelhívásainkra. A rendezvény számos előadást és versenyt foglalt magába, mindezt a „Megszentelt élet” tematikus év jegyében, a rendezvény mottója „Szeretett leszek…”

A rendezvényen részt vettek partnerintézményeink belfőldről és külfőldről egyaránt, úgy mint a nagykárolyi Kalazanczi Szt. József Iskolaközpont, vagy az nyiregyházi Szent Imre gimnáziumának küldöttsége. A vendégek ellátási költségeit az iskola vállalta magára, míg a pályázati felhívások díjait a Communitás Alapítvány támogatta.

A programban helyet kapott Kiss Ulrich SJ jezsuita ismeretterjesztő előadása, valamint ezt követően műveltségi vetélkedőn vettek részt iskolánk és partnerintézményeink diákjai. Szpmbaton, május 16-án az iskola Zenei versenyén több százan vettek részt az Filharmónia termében, ahol több mint 40 diák mutatta meg a tehetségét neves zsűri felügyelete mellett. A program alatt végig kivetítettük a támogatókat egy videoprojektor segítségéve.

Köszönjük a támogatást, és bízunk benne, hogy a jövőben is sikerrel tudjuk megrendezni a Hám János napokat.

communitas_vizszintes