Nincs kategorizálva

Az idei tanévben március 7-én, szombaton került sor a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszára, melynek szervezését hagyományos módon a Református Gimnázium vállalta magára. Az irodalomkedvelő diákok legnagyobb megmérettetésére idén közel 300 tanuló vállalkozott. Iskolánkat 23 diák képviselte, 16 az V-VIII.-os, illetőleg 7 a IX-XII.-es korosztályból.

A tantárgyverseny 9.00 órától vette kezdetét. Miután elfoglalták helyüket a kijelölt termekben, az V-VI.-osoknak két óra, a nagyobbaknak három óra állt a rendelkezésére a tételek kidolgozására. A tételek szerkezete az előző években megszokott rendszerbe illeszkedett, elsődlegesen a szövegalkotási ill. szövegértési  feladatokra fektetett hangsúlyt, ugyanakkor az elbírálás során a kreativitás, eredetiség értékelése is előtérbe került.

Iskolánkból több diák ért el kiváló eredményt, közülük három tanulónk arra is lehetőséget kapott, hogy a tantárgyverseny országos szakaszán is bizonyítsa tehetségét, rátermettségét. Cuculeanu Cristian (V. oszt. – felkészítő: Szász Anikó), Finta-Fekete Eszter (VI. oszt. – felkészítő: Heinrich Andrea) ill. Mares Eszter (XI. oszt. – felkészítő: Czier Andrea) , mindhárman a maguk évfolyamán II. helyezést értek el, ezzel az eredménnyel továbbjutva az országos szakaszra.

A továbbjutókon kívül egyéb kiváló eredményekkel is büszkélkedhetünk:

Szabó Boglárka, Baliga Panna (V. oszt.) – dicséret (felkészítő: Szász Anikó)

Kálai Előd (VI. oszt.) – III. hely, Volosin Csenge (VI. oszt.) – dicséret (felkészítő: Heinrich Andrea)

Riedl-Kovács Jáde (VII. A. oszt.) – dicséret (felkészítő: Szász Anikó)

Dicső Dorottya, Pink Jennifer, Tallián Anna  (VII. B. oszt.) – dicséret (felkészítő: Czier Andrea)

Juhos Roland,  Scheitli Krisztina, Merker  Szabina (VIII. oszt.) – dicséret (felkészítő: Heinrich Andrea)

Szejke Dóra (IX. B. oszt.) – dicséret (felkészítő: Szász Anikó)

Gratulálunk az eddigi teljesítményhez, és további eredményes felkészülést, jó munkát kívánunk a versenyzőknek.