RendezvényekVersenyek

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 2015. május 16-án, 10:00 órai kezdettel megrendezi a VIII. ZENEI versenyt – A DIÁKOK – VÉGZETT DIÁKOK VERSENYÉT!

Idén az iskolánkban tanuló diákok mérhetik össze tudásukat illetve egy új csoportot is létrehoztunk a volt, végzett diákok számára.

 A jelen diákok számára, a verseny célja a tehetségkutatás, felfedezni az olyan zenei tehetségeket, akik iskolánkba járnak, és nincs lehetőségük vagy bátorságuk a kibontakozásra. Más szempont a tehetséges diák személyiség fejlesztése, a színpaddal való megbarátkoztatása, a megmérettetés izgalmaival való találkozás, tapasztalatszerzés színpadi mozgásból, mikrofon használatból, ugyanakkor a verseny célja az új együttesek összekovácsolása is.

A volt, végzett diákok csoport létrehozásának szándéka kicsit nosztalgia is lehetne és felelevenítése az iskolában töltött zenés tapasztalatoknak, emlékeknek, egyben visszatekintés az iskolai zenés útra, hogy a muzsikánk honnan hová jutott.

Hogy minél változatosabb legyen a produkciók felhozatala, megtartottuk a három nagy kategóriát:

  • komolyzene
  • népdal
  • könnyűzene

Jelentkezni lehet egyedül, csapatban, illetve zenekarban is.

A jelentkezőknek ezúttal is egy zenei darabot kell választaniuk és előadniuk. A versenyzők figyelmébe ajánljuk a magyar szerzőket, illetve a magyar nyelvű dalokat. Külön felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy lehet jelentkezni saját dalokkal is.

Az elbírálás külön történik a jelen diákok és volt diákok számára. Az értékelés során nagy hangsúlyt fektetünk a dalválasztásra, annak előadásmódjára és tisztaságára illetve a szöveg érthetőségére.

Mindenkit szeretettel várunk akár versenyzőként akár a közönség soraiba!

Kérdézni és jelentkezni lehet 2015. április 24, péntek, 12:00 óráig Hadházi Éva zenetanárnőnél személyesen vagy levélben.

E-mail: zeneiverseny@gmail.com

Megjegyzés: A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

Hadházi Éva,  főszervező