Rendezvények

A FŐCÍMDAL egy könnyűzenei darab kell legyen, lehetőleg utalást tesz és összefoglalja az eddig megszervezésre került zenei versenyek hangulatát és élményeit, céljait.

Eddig megrendezett versenyek:

  • a Népdaloló – ahol a hagyományokat próbáltuk őrizni,
  • a komolyzenei kategória, melyben iskolánk főként hangszeres zenészei mutatták be komoly tudásukat,
  • a könnyűzenei versenyek, ahol a legapróbb előkészítős gyerekektől a tizenkettedikes fiatal diákokig mutathatták meg zeneiségüket, kreativitásukat
  • és nem utolsó sorban bemutatkozott a családos könnyűzenei verseny, ahol az iskolánkban tanuló diákok, tanárok és családtagjaik erősíthették egymást.

Az idei, immár a VIII. Zenei Versenyen, új kategóriát indítunk, melyet a jelen diákok és volt, végzett diákok figyelmébe ajánlunk.

A FŐCÍMDAL a versenyek hangulatát és célját kell tükrözzék:

  • A diákok számára szervezett verseny célja a tehetségkutatás, felfedezni az olyan zenei tehetségeket, akik iskolánkba járnak, és nincs lehetőségük vagy bátorságuk a kibontakozásra. Más szempont a tehetséges diák személyiség fejlesztése, a színpaddal való megbarátkoztatása, a megmérettetés izgalmaival való találkozás, tapasztalatszerzés színpadi mozgásból, mikrofon használatból, ugyanakkor a verseny célja az új együttesek összekovácsolása is.
  • A családos verseny célja minden évben az örömteli együttlét, az egymásra figyelés előtérbe hozása, a kellemes, közös élmény.
  • A volt, végzett diákok csoport létrehozásának szándéka kicsit nosztalgia és felelevenítése az iskolában töltött zenés tapasztalatoknak, emlékeknek, egyben visszatekintés az iskolai zenés útra, hogy a muzsikánk honnan hová jutott.

A FŐCÍMDAL –nak egy szerzője vagy több társszerzője is lehet.

A produkciókkal jelentkezni lehet 2015. április 24, péntek, 12:00 óráig Hadházi Éva zenetanárnőnél személyesen. Ebben az esetben a dalt CD-re vagy Pen drive-ra kell felírni, és a szövegét akkordokkal vagy kottával mellékelni. Amennyibe a jelentkezés levélben történik, a zeneiverseny@gmail.com E-mail címre kell küldeni. Ebben az esetben mellékelni kell a dal felvételét, illetve a szövegét akkordokkal vagy kottával.

A kiválasztott FŐCÍMDAL bemutatásra kerül és értékelve, díjazva lesz élőben 2015. május 16-án a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum VIII. ZENEI VERSENY –én és felkerül az iskola honlapjára, illetve facebook oldalára.

Sok sikert kívánunk és nagy szeretettel várjuk a kreatív és minőségi zenei darabokat!

Hadházi Éva,  főszervező