Iskolán kívüli tevékenység

Február 14-én, délelőtt 10 órakor megnyitották ajtóikat a Hám János Óvoda épületében lévő előkészítő osztályos termek. Szeretettel fogadtuk az ide látogató leendő előkészítő osztályos gyerekeket és szüleiket. Az érkezők megtekinthették az óvodai környezetbe helyezett előkészítős tantermet, a mellette található „mesekuckóként” szolgáló pihenőtermet és a rendelkezésre álló hatalmas udvart.

Szép számmal gyülekeztek szülők és gyerekek egyaránt a tanteremben, amikor könnyed átvezetéssel játszásra szólítottuk a gyermekeket a szomszédos terembe. Doloczki Márta tanítónő és Geiger Andrea óvónő a mesevilágba kalauzolta a szüleiktől megváló kicsi gyermekeket. Ők a mesehallgatás után játszottak, vidám bohócokat készítettek a dáktanácsos nagyobb tanulókkal. Kellemes környezetben töltötték az időt, ameddig szüleik információkat kaptak az előkészítő osztályba való beiratkozásról, az iskola lelkiségéről.

Frigy Szabolcs iskolai tanácsadó beszámolt arról, hogy kik iratkozhatnak előkészítő osztályba, és milyen módon történik a beiratkozás. Csapó Ilyés Attila igazgatóhelyettes rávilágított arra, hogy iskolánkban milyen tevékenységek folynak, és mennyire fontosnak tartjuk a szülőkkel való kapcsolattartást, együttműködést.

Miklós Claudiu SJ spiri atya ismertette az iskolánkban folyó spirituális programokat, majd ezt követően bemutatkozott Pakot Géza SJ  atya.

Gyakorlati dolgokról beszélt az idei év előkészítő osztályos tanítója, Krányák Jusztina. Ő elmondta, hogy milyen tantárgyakkal találkoznak az év folyamán. Véleménye szerint nagyon hasznos tevékenységekre számíthatnak a gyerekek. Hangsúlyozta, hogy jut idő viselkedési normák kialakítására, megalapozásra, ismerkedésre, barátkozásra, játszásra, vagyis előkészülni az iskolára.

Két  édesanya szavai, akiknek gyerekei idén előkészítő osztályba járnak, nyugtatóan hatottak. Elmondták, hogy ők tavaly ugyanilyen izgalmakkal ültek és szemlélődtek, mint a most összegyűlt szülők. Bíztató mondataik, pozitív tapasztalataik szinte elhesegették az aggodalom jeleit a szülők arcáról, mondván, hogy nagyon jó helyre kerülnek gyermekeik.

Végül bemutatkozott az előkészítő osztály tanítója. Renn Renáta elmondta, hogy munkájában melyek azok a tényezők,  amelyeket fontosnak tart: a megértés, személyes odafigyelés, őszinteség, vallási és lelki megerősítés, kapcsolattartás a szülőkkel, együttműködés. Elmondta, hogy izgalommal várja az új kihívást és meggyőződése, hogy ha Istenbe vetett hittel, bizalommal és lelkesedéssel dolgozunk, közös munkánk gyümölcsöző lesz.

Renn Renáta, tanító