Iskolán kívüli tevékenységVersenyek

A XXII. Nagy Károly Matematikai Diáktalálkozót hagyományosan

Révkomáromban, 2014 november 28 – 30, között rendezték meg.

 Nagy Károly, 1797 – 1868 , Rév-Komáromban született, a reformkor kiemelkedő polihisztora, jelentős matematikai, csillagászati, közgazdasági, művelődéstörténeti, publicisztikai tevékenységével. A Kárpát-medence magyar fiataljai számára rendezett matematikai diáktalálkozó őrzi a nevét és szellemiségét.

 Ez tanulók és tanárok találkozója, ahol matematikai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, akik Felvidék, Magyarország, Délvidék és Erdély régióiból érkeztek.

Jókai városában a matematikai tehetséggondozás mellett kultúrműsor, városnézés, várlátogatás  is szerepelt a 3 napos rendezvényen.

Erdély képviseletében, Szatmárnémetiből, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból  Kóczinger Éva tanárnő és diákja Schefler Gergő XI – es tanuló, valamint Kovács Béla matematika tanár vett részt, aki előadást-foglalkozást is tartott tanulók és tanárok részére Egyenletek megoldása egyenlőtlenségek alkalmazásával címmel.

A rendezvény mottója: Oláh György komáromi matematika tanár, egykori (az első 20) rendezvény főszervezője gondolata alapján. „Küldetést teljesítünk, amikor matematikát tanulunk és tanítunk – magyarul.”

A megnyitó ünnepségen adták át az Oláh György Magyar Matematikai Tehetség Díjat Schefler Gergő tanulónak, a 2013/14 – es iskolai tanévben a különböző Kárpát-medencei és nemzetközi matematika versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért.

Gratulálunk a díjazott tanulónak és felkészítő tanárjának. Köszönet Schefler Apukának az utazás lebonyolításáért.

A mellékelt képek a díjátadás alkalmával készültek.

 Kovács Béla