Iskolán kívüli tevékenység

2014. október 17. és 18. között a IX. A osztály közösségépítő hétvégén vett részt az erdődhegyi Helga Winter házban. Ez csodálatos alkalom volt arra, hogy jobban megismerjük egymást, személyiségünket, megmutassuk iskolán kívüli arcunkat is.

Csúszós-mászós úton, szakadó esőben értünk Erdődhegyre, de jókedvünk töretlen volt. Elfoglaltuk szobáinkat, berendezkedtünk, és egyből megszerettük ezt a helyet. Fél óra múlva közös vacsora várt, amit ima előzött meg. A vacsorát közösségépítő játékok, egymás jobb megismerését elősegítő feladatok és sok-sok beszélgetés követte. Filmnézés után még folytattuk a beszélgetést és a játékot. Sok új dolgot tudtunk meg egymásról, sokan úgy éreztük, mintha már évek óta ismernénk egymást. Egyetértettünk abban, hogy jó kis osztály a mienk, és milyen jó, hogy itt lehetünk.

Másnap a közös reggeli után sétálni indultunk, bejártuk a tanösvény egy részét, csipkebogyót szedtünk és jól átfázva visszamentünk a házhoz. A takarítás és a csomagolás segített felmelegedni. Együttlétünket közös pizzázás zárta. Ezután feltöltődve, vidáman indultunk haza, és már előre vártuk a hétfő reggelt, hogy újra találkozhassunk.
Sztrimbely Ákos, IX. A osztályos tanuló