Versenyek

Barangolók: Baliga Panna , Huszti Márk és Szabó Boglárka IV. osztályos tanulók

Mi barangolók, csapatnéven M.B.P. Friends , már több hónappal ezelőtt jelentkeztünk a ,,Barangolás az EU-ban” címet viselő általános műveltségi vetélkedőre. Első körben Görögország nevezetességeiről kellett egy plakátot készíteni, valamint feladatlapokat kitölteni. A második körben megyénkről készítettünk egy szórólapot, s egy fogalmazást írtunk arról, hogy hová szeretnénk eljutni az Európai Unióban. A fentiek elkészítése hétvégeken, nagy csapatban, a családtagok segítségével történt.Két héttel a munkák leadása után kiderült, hogy továbbjutottunk az országos versenyre, minek hallatán szorgalmason tanulni kezdtünk több héten keresztül a tani segítségével.

Mikor eljött a ,,nagy nap”, 2o14. május 10 –e , reggel 7 óra körül elindultunk Nagyvárad felé. Érkezés után nemsokára megkezdődött a verseny. Románia magyarlakta megyéiből érkeztek a versenyzők.
Összesen 12 feladatot kellett teljesítenünk, amelyek könnyűnek bizonyultak. Az izgalom hevében az utolsó percben javítottuk ki Nils Holgerson, általunk Gáspárra keresztelt lúd nevét Mártonra , és sikeresen fordítottuk meg Angliában a forgalom irányát, megkérdőjelezve azon ismereteinket, hogy a jobb az bal, vagy a bal jobb. Lazításként városnézésen vettünk részt. Ebéd után a nagyváradi Székesegyházat, valamint a Püspöki palotát látogattuk meg.

Városlátogatás után visszamentünk a Szent László Líceumba, ahol a díjkiosztás következett. A díjátadót táncok és egyéb előadások tették színessé. Nagy izgalommal hallgattuk, amint sorban szólítják a csapatokat, míg végre mi is sorra kerültünk. Csapatunk II. helyezett lett. Nagyon elégedettek voltunk a tanival együtt. A legnagyobb örömöt a különdíj jelentette, mely egy ilyefalvi tábor, a Napsugár gyermeklap jóvoltából. Ezúton is közönet érte.
Este otthon elégedetten ünnepeltük meg a sikert családjainkkal.

Szabó Boglárka IV. osztályos tanuló