Versenyek

“EVEZZ A MÉLYRE!” ( Lk 5,4)
Ennek a mottónaka a jegyében került megrendezésre Szatmárnémetiben az Országos Hittan Tantárgyverseny 2014 április 7-10 között. A megmérettetés évenkénti visszatérő sajátossága, hogy a magyar ajkú erdélyi felekezetek mind képviseltetik magukat: katolikusok, reformátusok és unitáriusok egyaránt. Az egyházi sokszínűség valóban feltételezi a “mélyre evezést”, egészen a kezdetekig, Jézus Krisztusig és az Ő leírt tanításáig, a Szentírásig. A 43 iskolából érkező diákok ezért ószövetségi és újszövetségi Bibliaismeretből tesznek tanúságot a verseny folyamán.

A Református Gimnázium adott helyet a dolgozatok megírására és vállalta fel a szervezésbeli feladatokat, míg a Hám János Római Katolikus Teológiai Liceum Konviktusa adott otthont a 104 diák számára és biztosította ellátását. Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus- és Csűry István Királyhágó Melléki református püspök atyák kísérték végig a versenyt buzdító szavaikkal, igehidetői szolgálattal és anyagi támogatással egyaránt.

Az eredményekre igen büszkék lehetünk iskolánk részéről, hiszen mindkét résztvevő teológia osztályos diákunk dobogós helyezésben részesült: Fábián Ármin a IX. A oztályból I. helyezést ért el 9,80-as eredménnyel, míg Reizer Szabina X. A osztályos tanuló II. helyezést 9, 35-ös átlaggal. Diákjaink továbbá rengeteg különdíjat is elhoztak, illetve iskolánk csapata az I. helyezést érte el a résztvevő 43-ból.
Gratulálunk nektek! Valóban a “mélyre eveztetek”!

Trepszker Erika sjc
Felkészítő hittantanár