Versenyek

2013. december 14-én, szombat délelőtt a Szatmárnémeti közvetlen közelében található Aquastar aquapark adott otthont a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség ,,Élet a környezetért, élet az emberért’’ elnevezésű környezetvédelmi vetélkedő megyei szakaszának. Három fős csapatok jelentkezhettek, így hát Kostyál Kittivel (X.B) és Bohus Dáviddal (XI.B) lelkesen készültünk a versenyre, remélve a legjobbakat.

Három különböző feladatsort kaptunk a közel 3 órás versenyen, melybe mindenki besegített, mindenki kivette a részét a csapatmunkából, teljes összhangban dolgoztunk, ami meg is hozta az eredményét. Nagyon izgatottak voltunk az eredményhirdetés előtt. A közel másfél száz résztvevő közül (általános iskolások és középiskolások) a nemzetközi fordulóra a három legjobb V-VIII. osztályos és a három legjobb középiskolás csapat jutott tovább. Hihetetlen volt, első helyezést értünk el! Hála Gózner Enikő felkészítő tanárnőnek és a mi munkánknak, egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy jövőre talán ökotáborozást nyerhessünk.

A megyei forduló szokásos jutalmai sportfelszerelések, amiknek nagyon örültünk, mindenki megtalálta a hozzá illő játékszert. Az elkövetkező idő azonban már nem lesz játék, hiszen tavasszal teljes erőbedobással látunk neki a tanulásnak, hogy májusban is ott lehessünk a dobogón!

Az eredményhirdetést követően meghívták a versenyzőket és tanáraikat egy közös fürdőzésre a helyszínen. Így még emlékezetesebb maradt ez a nap számunkra!
Gerzsenyi Tímea, XI. B osztály