Leki életRendezvények

A Hám János Líceum Diáktanácsa a karácsonyra való várakozás, vagyis advent alkalmából osztályok közötti versenyt hirdetett meg. Az osztályoknak nem volt más dolguk, mint ízlésesen feldíszíteni osztálytermüket a karácsony közeledtével és hangulatos környezetet varázsolni maguknak, valamint a hozzájuk belépőknek. Természetesen ezzel a versennyel nem csak a külső dolgokra, díszítésre próbáltuk irányítani a diákok figyelmét. Az volt a célunk, hogy továbbgondoljuk mindazt, ami az adventi imaórákon többször is megfogalmazódott a Kálvária templomban, hogy a Karácsony lényege: találkozás Krisztussal.

A pályázati felhívást követően 14 osztály nevezett be, és minden diák, osztályfőnök és tanítónő azonnal munkához látott.
A nyertes osztályközösség egyik jutalma egy róluk szóló kisfilm, amelyben elmondhatják, hogy miként vélekednek a karácsonyról, hogyan készülnek fel arra testileg és lelkileg. A szerencsés osztály pedig a XII.B, akik nem csak szebb környezetet varázsoltak maguknak, hanem sokkal inkább egy barátságos és szeretetteljes, adventhez méltó légkört, melyet az összefogás, a várakozás és a találkozás szült.
Gerzsenyi Tímea és Bohus Dávid
XI. B osztálya