Versenyek

Szép eredményeket értek el a Hám János Líceum negyedik osztályos diákjai a Nagyváradon megrendezett országos Aranytoll Meseíró Versenyen. Tarr Blanka első helyezést ért el és így övé az első helyezettnek járó aranytoll, míg Cuculeanu Krisztián a negyedik helyen végzett.

 Nagy izgalommal vártuk mi, IV. osztályos diákok, hogy iskolánkat, a Hám János Líceumot képviselhessük a 2013-as Aranytoll Meseíró Verseny országos szakaszán.

2013. november 29-én megérkeztünk Nagyváradra az Ady Endre Gimnáziumba, ahol a 16 órától kezdődő megnyitón, jelmezes bemutató keretén belül, a 43 résztvevő előadását tekinthettük meg. Mi egy kisebb színdarabbal készültünk. Varjúként és tündérként (a megyei szakaszon írt meséink szereplőiként) jelentünk meg a színpadon, s így mutatkoztunk be a nagyérdemű közönségnek.

Másnap reggel került sor a meseírásra. Két óra állt rendelkezésünkre. Miután végeztünk a meseírással, kézműves foglalkozás várt minket. Ezen a napon volt a díjkiosztó, melyet rengeteg színvonalas produkció tett színessé: néptánc előadás, furulya- és citera bemutató, balett, modern tánc. Miután ezek véget értek kihirdették a nyerteseket. Nagyon jól éreztük magunkat és hálásak vagyunk a felkészítésért tanítónknak, Krányák Jusztinának. Hasonlóan szép eredményeket kívánunk a következő évek résztvevőinek is!

 Tarr Blanka és Cuculeanu Krisztián

IV. osztály