Lelki napok

Október 10-11. között került megrendezésre a VI. A. osztály lelkigyakorlata, melyen a tematikus évünknek megfelelően az egymásra való odafigyelést, társaink iránti törődést gyakoroltuk.

Csütörtökön délután öt órakor elindult egy kis csapat az erdődhegyi Helga Winter ház felé. Mindannyian nagyon izgatottak voltunk, mert tudtuk, hogy jó szórakozás lesz és azt is, hogy az osztályfőnöknőnk és a spiri atya mindent meg fognak tenni, hogy tartalmas és eredményes legyen az együtt töltött idő.

A lepakolás után a szülők hazatértek, ránk pedig vártak már a szórakoztatóbbnál-szórakoztatóbb közösségi játékok és programok. Először kint a természetben kezdtük el a foglalkozásokat, legyőzve a sarat és a vizet. Később bent folytattuk a tevékenységeket, bizalomjátékkal, csapatmunkával, melyek célja az volt, hogy egymásra hangolódjunk és elfogadjuk gyengeségeinket, tökéletlenségeinket.

Az este második felében megtanultuk Ferenc pápa imáját és ezt egy gyertya mellett gondolatban, vagy hangosan elmondhattuk Istennek. A tartalmas és megható programok után mindenki fáradtan ment lefeküdni, de kíváncsian vártuk, milyen feladatokban lesz részünk másnap.

Reggel nyolc órakor volt az ébresztő, így ki tudtuk pihenni magunkat. A napot testet és lelket egyaránt élénkítő tornával kezdtük a szabadban a spiri atya vezetésével, ami mindenkinek nagyon jól esett. Itt ismét előbukkantak olyan gyakorlatok, melyeket együtt kellett elvégeznünk.

A következő érdekes feladatunk az volt, hogy a kápolnához vezető sétánk közben gyűjtsünk olyan természeti szimbólumokat, amelyek a mi személyiségünket tükrözik, majd a közös megosztás keretében adjuk át valakinek. Ezt a feladatot is sikeresen és örömmel teljesítettük.

A szentmise is jó hangulatban telt. Lelkiekben gazdagodva, egymás iránti elfogadásunkat és odafigyelésünket erősítve indultunk haza.

Köszönöm szépen az osztály nevében ezt az érdekes és jó hangulatú lelkinapot a spirinek, az osztályfőnöknőnek és mindenkinek, aki segített lehetővé tenni, hogy ilyen szép élményben legyen része a mi kedves osztályunknak.