Leki élet

Több, mint száz fiatal vágyott idén nyáron valami másra, többre, mint amit eddig kapott, ezért várakozással telve indultunk el július 24-én Kolozsvárra, némelyikünk együtt, mások külön utakon indultak el, de a végállomás, az úticél mindenki számára egy volt.
A Manréza Lelkiségi központban hihetetlen szeretettel fogadtak minket, a jezsuita atyák és a szervezők mind arra törekedtek, hogy felejthetetlenné tegyék számunkra az idei Magis találkozót.
De mi is pontosan a Magis? Egy latin eredetű szó, ami csupán annyit jelent, ’több’, az ignáci lelkiség szerint, mindent Isten nagyobb dicsőségére kell tenni, ezt próbáltuk mi is gyakorolni 5 napon keresztül, elzárva a külvilág hangos zajától, a csendben, az egyszerűségben felfedezni a szépet és a jót.
Ez az évente megrendezésre kerülő ifjúsági találkozó remek alkalmat nyújt mindazok számára, akik lelki feltöltődésre vágynak, barátkozni, ismerkedni, és nem utolsó sorban szórakozni szeretnének.
Ez várt ránk idén is a különböző műhelymunkák, a szentmisék, a kis csoportos beszélgetések, a mindennapi imák, a közös étkezések, a szabadtéri játékok, és a felhőtlen jókedv, szeretet, törődés mellett.
Mindenki a számára érdekesnek tűnő elfoglaltságot választhatta, így lehetőséget kaptunk az éneklésre, táncra, betekintést nyerhettünk a filmkészítés világába, megtanulhattuk hogyan lehet válaszolni a természet kihívásaira a természet iskolájában, kipróbálhattuk a papírhajtogatást, másnéven origamit, megismerhettük a művészi kifejezés sajátosságait, hogyan fedezzük fel saját utunkat az alkotás tükrében, illetve hogyan fejezzük ki egyediségünket. Az együttérző kommunikáció segített az önismeret és személyiségfejlesztésben, amely megnyitott számunkra egy újfajta kapcsolatot önmagunkkal és a többiekkel.
A Magis találkozó utolsó napján pedig a belváros központi parkjában rendezték meg a záró programot, a fesztivált, ahol a különböző műhelymunkák eredményeit mutathattuk be társainknak, illetve az arra járó kikapcsolódásra vágyó embereknek. Minden csoport előadta a produkcióját, amivel a találkozó során készültek, majd a fesztivál végén köszönetet mondtunk mindazoknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy idén is átéljük a Magis varázsát.
De mit is jelent a ‘Never walk when you can dance’ címszalag? Az idei találkozó ezzel a mottóval szerette volna ösztönözni a fiatalokat, hogy érdemes mindig többre vágyni és többet akarni, hiszen az élet mindig felkínál egy jobb lehetőséget, de rajtunk múlik, hogy elfogadjuk-e és élünk vele. El kell hinnünk, hogy nagy dolgokra vagyunk hivatottak, és képesek vagyunk elérni a vágyainkat, álmainkat. Hiszen ezért vagyunk itt.

Fehér Anita, XII.B.