Rendezvények

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2007-ben Tehetségpontok létrehozását kezdeményezte mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta területeken. Mára a Tehetségpontok száma a Kárpát-medencében meghaladja az ezret.
2011. november 18-án a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceumban is Tehetségpont alakult, melynek képviselője Ádámkó István Csaba igazgató, kapcsolattartó szervezői pedig Koczinger Éva igazgatóhelyettes és Kovács Béla matematikatanár.
A különböző tantárgyakhoz kötődő versenyeredmények és az intézményben folyó tehetséggondozó tevékenység elismeréseként idén az iskolában működő Tehetségpont kitüntetésben részesült, elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az ezt igazoló dísztábla és díszoklevél átadására 2013. szeptember 14-én került sor Budapesten, a Millenáris Központban megrendezett Tehetségpontok III. Országos Találkozóján. A Tehetséghidak Program keretében szervezett Tehetséglabirintus – Családi Nap rendezvénnyel egybekötött találkozón 123 tehetségpont – közöttük két erdélyi székhelyű – részesült Akkreditált Kiváló Tehetségpont címben. A Hám János Római Katolikus Líceum díszoklevelét Kovács Béla matematikatanár vette át.