Leki élet

A Pilis hegység évszázadok óta a magyarok szakrális hegye nemcsak a pálos szerzetesek, hanem nagyon sok zarándok imája miatt. A hegy legmagasabb pontján fekszik Dobogókő, ahonnan csodás kilátás nyílik a Duna-kanyarra, a visegrádi vár és a Salamon torony romjaira, a Rám-hegyre, a Pilis lankás lejtőire, ahol magyar uralkodóink is vadásztak a régmúlt időkben. És itt található a Magyar Jezsuita Rendtartomány Lelkigyakorlatos Háza, amely vendégül látta a Hám János Liceum tanári karát egy három napos szenignáci lelkigyakorlatra.

Lelkigyakorlatos kísérőink – jezsuita papok, tanuló rendtagok és testvérek – mind hozzájárultak ahhoz, hogy mindennapi gondjainktól elszakadva a csendben megtapasztaljuk Isten irgalmas és gyógyító jelenlétét. Imádságos légkörben teltek napjaink hol a természetben kirándulva, hol a kápolna csendjében elmélyülve, hol a Szentírást olvasva, hol pedig a lelkigyakorlatos kísérőnkkel megosztva lelki tapasztalatainkat.

Hisszük, hogy kegyelmekben gazdag és tartalmas ittlétünk megerősített lelkiekben és testiekben egyaránt és ettől jobban nem is készülhettünk volna fel egy új iskolai tanév megkezdésére!