Nincs kategorizálva

2013. május 10-12. között  XV. alkalommal szervezték meg a Kányádi Sándor szavalóverseny  országos szakaszát a Szilágy megyei Varsolcon, melyen több, mint ötven diák vett részt.

Ezen a versenyen az ország különböző részéről a megyei szakasz nyertesei voltak jelen. A tanulók egy szabadon választott verset kellett bemutassanak az alábbi költők verseiből: Tordon Ákos, Kovács András Ferenc, László Noémi, Weöres Sándor.

 A kisiskolások a versenyen három kategóriában mérhették össze ügyességüket: az előkészítő és I. osztályosok, II-III. osztályosok  valamint IV.osztályosok kategóriájában.

Szatmár megyét hat tanuló képviselte különböző iskolákból: a 10-es számú Általános Iskolából, a „Balcescu-Petőfi” Általános Iskolából, a „ Mircea Eliade” Általános Iskolából,  az „ Aurel Popp” Művészeti Líceumból, a „Hám János”  Római Katolikus Teológiai Líceumból. Felemelő érzés volt hallgatni a szebbnél szebb verseket, a kitűnő szavalóktól. Minden tanuló megelégedve, oklevelekkel, könyvjutalmakkal, szebbnél szebb díjakkal tért haza.

Iskolánkat az első osztályos Csapó-Ilyés Panna valamint a negyedikes Csapó-Ilyés Fruzsina képviselte. Mind a két tanuló egy – egy László Noémi verset szavalt, melyekkel megnyerték saját kategóriájukban az első díjat.

 „Beteljesült egyik álmom, mert találkozhattam azzal a költővel, akinek a versét mondtam. Már háromszor jártam Varsolcon, részt vettem a Kányádi Sándor szavalóverseny országos szakaszán, s eddig nem volt ily csodás élményben részem. Annak a személynek is szavalhattam a verset, aki megírta, s ez László Noémi volt. Ő is  zsűrizet.  Még közös képet is készíthettünk vele, s aláírást is kaptunk tőle. Nagyon boldog vagyok!”- mondta a negyedikes Fruzsina. Épp ilyen boldogság sugárzott kishúga arcáról is.

Mi is nagyon örülünk a két diáklány eredményének, gratulálunk nekik, s kívánunk hasonló szép eredményeket!

Tompos – Urbán Klára tanító néni