Versenyek

2013. április 26-28. között szervezte meg Szovátán a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a 9. Országos Középiskolás Labdarúgó Tornát, melyen megyénket a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum képviselte. A tornán 12 csapat vett részt, a mérkőzések az alábbiakban ismertetett négy csoportban zajlottak.

A csoport: Szatmárnémeti, Beszterce, Nagybánya;  B csoport: Nagyenyed, Nyárádszereda, Temesvár;  C csoport : Szováta, Kraszna, Székelyhíd; D csoport: Csíkszereda, Kolozsvár, Déva.

Csapatunknak nem indított a legjobban: az utazástól meglehetősen fáradt csapat 3-0 arányban kikapott a besztercei diákoktól. A vereség azonban felkeltette a küzdeni és győzni akarást a fiúkban, hiszen nyerniük kellett a csoportból való továbbjutáshoz. A következő mérkőzésen a Hám János csapata négy gólt rúgott, gyakorlatilag lemosva a pályáról a nagybányai együttest. A negyeddöntőben a nyárádszeredaiak ellen játszottunk, a Hám János csapata „önbizalomtól telve lépett pályára” és nyert is 1-0 arányban.

Vasárnap kezdődtek az elődöntők. Nagyon vártuk a házigazdák elleni összecsapást, igaz kicsit félve, mert mindenki érezte a nyomást, hogy teljesíteni kell és be kell jutni a döntőbe. Ez végül sikerült, hiszen 1-0 arányban megvertük a szovátai játékosokat. Gól nélküli első félidő után – amikor a szatmáriak egy alkalommal a kapufát is eltalálták – végig szoros meccsen 2-0-s kolozsvári győzelem született. „Elkövettünk mindent, hogy ismét megnyerjük a kupát, de ez nem jött össze. Izgalmas mérkőzés volt, de a szerencse nem volt velünk a kapufánál. A második félidőben kaptunk egy gólt, ami megtörte a csapatot. Nem adtuk fel, kitámadtunk, de egy kontra végén ismét a kolozsváriak találtak be. Emelt fővel szálltunk le a pályáról, hisz aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy nincs miért szégyenkeznünk.”

Az ezüstérem mellett a szatmáriak két egyéni kitüntetést is kiérdemeltek: Lieb Roland Mihály lett (idén is) a torna legjobb kapusa, míg Marian János a legjobb edzője.

A csapat kerete: Lieb Roland Mihály, Korn Roland, Ghiurutan Bura Dániel, Marian Róbert János (csapatkapitány) (egyaránt XII. B), Podolyák Csongor, Oláh Szabolcs (XII. A), Korn Márk, Roszpapa Dávid (IX. B), Takács Sándor (IX. A)

Edző: Marian János

Köszönetet mondunk támogatóinknak:

              Tarr Beton

              S.C KUBINYI S.R.L

               Emil Gill Style S.R.L

              Varger  COM

              Ádámkó István Csaba igazgató